Празници / фестивали

Джобен фестивал - есен 2013

01.-03.11.2013 г., София - в това издание акцентът ще е върху изложбите

Джобен фестивал - есен 2013


◊ ПОКАНА

Джобен фестивал - есен 2013
01.-03.11.2013 г. в Ателие "Пластелин" (гр. София, ул. „Цар Симеон“ №48)

Заповядайте на есенното издание на "Джобен фестивал" - форум за кратки форми в изкуството. В началото на ноември ще отпразнуваме рождения си ден. През първата годината от съществуването му във фестивала взеха участие повече от 60 артиста от всички сфери на изкуството, с над 80 свои произведения. През септември 2013 г. Джобният арт излезе дори извън столицата като гостува на Нощта на музеите и галериите в Пловдив.

В това ноемврийско издание акцентът ще е върху изложбите. Всяка вечер ще бъдат откривани по две, като сред тях се открояват бижутата на Пламена Найденова и Полина Димитрова, последната изучавалата майсторството на бижутерския занаят в Барселона.

Изложбата „100 малки рисунки – родени във фабрика за пушки“ на Валентина Григорова (Vanda Wild), изработени от мастило за пушки, както и картините на актрисата Стилияна Кръстева-Стела, инспирирани от странстването й в Кения.

Сред другите събития може да видите една видеоинсталация на „Цирк Кумбо", включваща два от спектаклите им, също и няколко пърформанса и мини-представления: "Душа" с участието на Ана Вълчева, "Атрактори" на Биляна Георгиева и Ренета Кирилова, и фрагменти от "Мерсие и Камие" от Самюъл Бекет на Борислава Бориславова. Филмовото изкуство бъде представено от филма "Ангел" на режисьора реж. Смилен Савов. Има и още много други „джобни” събития.

Елате на 1 ноември заедно да отпразнуваме рождения ден на това ново явление в България - Джобен фест. Специално за случая сдружение „Петя Павлович" ще представят своя музикален мини спектакъл „Аll We Need Is LOVE”.

Ще се радвам да се видим в Ателие "Пластелин" и да споделим тези мигове изкуство.

До скоро!

Светослав Николов,
директор на Фестивала



Автор:
Публикация:
28.10.2013 г. 16:10
Етикети:
съвременно изкуствократки форми в изкуствотоизложби
ателие Пластилин
Джобен фестивал - есен 2013
Посетено:
1193
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17925-dzhoben-festival-esen-2013