Празници / фестивали

"So Independent" започва с "Небраска" на Александър Пейн

Вижте кои са гостите на "So Academy"

"So Independent" започва с "Небраска" на Александър Пейн


◊ ОТКРИВАНЕТО

„Пред очите ми минаха стотици филми, докато избера наистина най-доброто от американското независимо кино, създадено през тази година ”- заяви директорът на фестивала „So Independent 2013” броени дни преди откриването му.

Киносъбитието ще бъде открито на 24 октомври с филма на Александър Пейн „Небраска” – носител на наградата за главна мъжка роля от Кан.

 

◊ ФИЛМОВИ АКЦЕНТИ

Носителят на Голямата награда на журито в Кан „Истинският Люин Дейвис” на Итън и Джоел Коен (преди американската и европейска премиера), номинираните за „Златна палма” - скандалният „Само Бог прощава” на Никълъс Уайдинг Рефн и „Имигрантката” с участието на изключителната Марион Котияр – това е само част от програмата на „So Independent” тази година.

 

◊ С АКРЕДИТАЦИЯ НА КИНО

За първа година „So Independent” ще предостави възможност за платени акредитации на най-заклетите киномани. Срещу 50 лева пропускът дава достъп до всички прожекции на фестивала без тези в „Синема Сити”. Акредитационната форма може да се открие на фестивалния сайт.

 

◊ ДОКУМЕНТАЛНОТО КИНО

В документалната програма ще видите три невероятни филма, посветени на екстремните спортове: „Изкуството да летиш”, „Макконки” и „Ездачи на стихии”. Тези вдъхновяващи и пълни с адреналин истории представят различен поглед не само към спорта, но и към операторското майсторство и смелостта на целия снимачен екип.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛНАТА АКАДЕМИЯ

Не само на кино, но и на живо публиката ще се срещне с режисьора на „Ледена кръв” Алекс Смит, който ще пристигне за премиерата на филма си в Дома на киното.

За първа година „So Academy” ще се проведе в кинозалата на НАТФИЗ на 28 октомври. В това си издание тя ще срещне студентите с Владимир Тодоров, част от екипа на Робърт Земекис, Вени Венциславова – директор на представителството на Джорджо Армани в Ню Йорк, и Любомир Христов, работил по специалните ефекти на „Матрицата”, „Арго” и др.

Особено признание за фестивала е присъствието на селекционера на фестивала на Робърт де Ниро Трайбека - Лорън Хамънс. Той ще бъде част от програмата на „So Academy”.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
22.10.2013 г. 00:35
Посетено:
1233
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17876-so-independent-zapochva-s-nebraska-na-aleksandar-peyn