Празници / фестивали

Испанският спектакъл "Повече от две лица" открива шестия фестивал "Sofia Dance Week"

Съвременните танцови спектакли са в София от 5 до 19 октомври

Испанският спектакъл "Повече от две лица" открива шестия фестивал "Sofia Dance Week"


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОТКРИВАЩИЯ СПЕКТАКЪЛ 

Испанският спектакъл „Al Menos Dos Caras / Повече от две лица“ на „Compania Sharon Fridman“ ще даде официалното начало на Шестия международен фестивал за съвременен танц „Sofia Dance Week“. Откриването е на 5 октомври в Държавния музикален и балетен център от 19:00 часа.

Шарон Фридман е израелски  хореограф и танцьор, когото всички познават с изключително успешната му испанска танцова компания, а гостуването му на Международния фестивал за съвременен танц в София е част от европейското турне на компанията.

Танцовият опит на Шарон Фридман съчетава израелски фолклор, съвременни техники и класически балет. Той е едно от най-интересните лица на съвременния танц в Испания Изкуството му е чувствително, фино, изобретателно в композиционните си подходи.

"Повече от две лица" в се определя от критиците като „пиршество за сетивата и малко чудо“. Интуитивното партньорство между двамата танцьори на сцената - едновременно мъжествени и нежни - е наелектризиращо в своето естествено самозахранване. Те постигат на сцената елегантен баланс на енергията и емоциите.  Спектакълът изследва границите на реалността и фантазма.

Сценографията е вдъхновена от формите на кубизма. Интериорът маркира затворено пространство без излаз, в което неспокойният дух търси пробив. „Основната цел на нашата работа е развиването на физическия език и изграждане на виртуално пространство, в което публиката може да чувства, да си представя“, споделят авторите на спектакъла.


◊ ВАЖНО ЗА ФЕСТИВАЛА

Танцовият фестивал ще се проведе в София от 5 до 19 октомври. Билети за спектаклите могат да се закупят от мрежата на „Евентим“.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
04.10.2013 г. 13:49
Посетено:
1249
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17755-ispanskiyat-spektakal-poveche-ot-dve-litsa-otkriva-shestiya-festival-sofia-dance-week