Празници / фестивали

Световни музикални звезди в новия сезон на "Камерна сцена Пловдив"

Третият сезон стартира през октомври

Световни музикални звезди в новия сезон на "Камерна сцена Пловдив"


◊ СЪБИТИЕТО

Световни музикални звезди в новия сезон на „Камерна сцена Пловдив”

Световноизвестни музиканти ще свирят в Първо студио на Радио Пловдив в четири поредни концерта тази есен. Хуан Гарсия-Херерос, познат като „Снежната сова” – виртуозен изпълнител на 6-струнна електрическа бас китара, ще направи премиера на новия си албум NORMAS в компанията на не по-малко популярните Хектор Мартиньон - носител на „Грами”, и Роберто Куинтеро, определян като „Кралят на конгата”. Българския музикален гений ще доказват Стоян Янкулов-Стунджи, братята Александър и Константин Владигерови, Венцислав Благоев и още много изявени изпълнители. Концертите са част от програмата на „Камерна сцена Пловдив”, чийто трети сезон стартира през октомври.

За ценителите на стойностната музика името „Камерна сцена Пловдив” е значещо. Автор на единствения по рода си в Пловдив проект е Петър Салчев, в организацията му се включва и Радио Пловдив. През пролетта пловдивчани имаха възможността първи да чуят новите албуми на Христо Йоцов и Ангел Заберски-син, чиито световни премиери бяха в Първо студио на Радио Пловдив. След дългогодишна пауза в Пловдив концерти изнесоха Милчо Левиев и „Акустична версия”.


За новия си сезон „Камерна сцена Пловдив” спечели финансиране от Фондация „Пловдив 2019” в направлението „Творческият Пловдив – в европейски измерения”.  Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. Както и досега, музикалните празници на „Камерна сцена Пловдив” ще се случат и благодарение на „Дерони” ООД.

Автор:
Гергана Семерджиева, „Камерна сцена Пловдив”
Публикация:
29.09.2013 г. 15:46
Посетено:
1248
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17715-svetovni-muzikalni-zvezdi-v-noviya-sezon-na-kamerna-stsena-plovdiv