Празници / фестивали

Американско независимо кино в София от 24 октомври до 3 ноември

Фестивалът "So Independent" - за четвърти път

Американско независимо кино в София от 24 октомври до 3 ноември


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Четвъртият фестивал на американското независимо кино „So Independent” ще се състои в София от 24 октомври до 3 ноември 2013 г. Очаква се филмите в програмата да са над 40 - игрални, документални и късометражни.

Повечето заглавия са показвани и награждавани на най-авторитетните форуми на независимото кино в САЩ – „Сънданс” на Робърт Редфорд и „Трайбека” на Робърт де Ниро.


◊ АКЦЕНТИ

Селекцията включва и отличени, и скандални заглавия от Кан, Венеция, Ротердам и други световни фестивали в Европа, утвърдени автори и нови имена. От САЩ ще пристигнат гости, сред които и успели във филмовата индустрия българи. Те ще имат майсторски класове в София.

За четвърти пореден път в партньорство с Нюйоркския фестивал за архитектура и дизайн ще бъдат показани филми от неговата селекция.

Образователната програма „Sо Академия” отново ще срещне водещи професионалисти от САЩ с техните колеги и фенове у нас, а съпътстващите събития ще включват изложби, концерти и много изненади!


◊ КЪДЕ

Прожекциите на филмите ще бъдат в току-що ремонтираното и обзаведено с най-съвременна апаратура филмотечно кино „Одеон”, в Дома на киното, кино „Люмиер” и „Евро синема”.



Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
24.09.2013 г. 19:53
Посетено:
1678
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17670-amerikansko-nezavisimo-kino-v-sofiya-ot-24-oktomvri-do-3-noemvri