Празници / фестивали

"Sofia Dance Week" с международна програма от три континента и два пъти повече спектакли

Шестото издание е от 5 до 19 октомври

"Sofia Dance Week" с международна програма от три континента и два пъти повече спектакли


◊ НАКРАТКО ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ФЕСТИВАЛ

Шестото издание на международния фестивал за съвременен танц „Sofia Dance Week” ще представи два пъти повече спектакли от миналогодишното издание – общо 13. Фестивалът има четири модула - международен, корейска гала, български шоукес, детски модул. Събитието ще се проведе от 5 до 19 октомври.

В рамките на предварителната програма на фестивала ще бъдат показани 14 документални филма за немското и белгийското танцови изкуства, които българската публика не е имала възможност да види досега.

 

◊ ОТКРИВАНЕТО

„Sofia Dance Week” започва със спектакъла „Al Menos Dos Caras” на една от най-големите испански компании за съвременен танц „Compañía Sharon Fridman”.

Откриващият спектакъл е на 5 октомври от 19:00 часа в Държавен музикален и балетен център.

 

◊ МЕЖДУНАРОДНИ АКЦЕНТИ

Сред международните участия тази година се открояват испански, шведски, британски, белгийски и нюйоркски. В една вечер – корейската гала - могат да се видят три спектакъла от най-новото в корейския съвременен танц.

За пръв път българските участия са събрани в т.нар. български шоукейс - общо 5. Спектаклите в детския модул са два – български и чешки, а децата са включени като активни участници.

Част от международната програма, която включва общо шест спектакъла, е още Иво Димчев със спектакъла „P Project” на 10 октомври в „Модерен театър”. Иво, който е една от емблематичните фигури на световната сцена на съвременния танц, твори в Белгия и има участия в цял свят.

 

◊ „БЕЗКРАЙНОСТ” ОТ НЮ ЙОРК

Едно участие от Ню Йорк ще наблюдава българската публика тази година. Това е основаната през 1984 г. „Peridance Contemporary Dance Company”, която ще представи спектакъла „Безкрайност” в Зала 1 на НДК на 18 октомври от 19:00 часа. Спектакълът съдържа откъси от четири големи творби и е смело съчетание от класически балет, съвременен танц и джаз.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за фестивала са в продажба от седмица, като единичните спектакли са на цена от 10, 15 и 20 лв., а фестивалният билет може да бъде закупен на цена от 50 лв.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
18.09.2013 г. 17:50
Посетено:
1120
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17632-sofia-dance-week-s-mezhdunarodna-programa-ot-tri-kontinenta-i-dva-pati-poveche-spektakli