Празници / фестивали

Фестивалът на анимационния филм отново във Варна

Филми от цял свят между 11 и 15 септември във Фестивалния и конгресен център

Фестивалът на анимационния филм отново във Варна



◊ ФЕСТИВАЛЪТ ЗА АНИМАЦИЯ ЗАПОЧВА

Деветото издание на възобновения Международен фестивал на анимационния филм – Варна 2013 ще се състои от 11 до 15 септември в морската столица.

Прожекциите ще са по традиция във Фестивалния и конгресен център във Варна. Зрителите могат да си закупят билети от касите в центъра, а част от прожекциите са и с вход свободен.


◊ ПОДРОБНОСТИ ЗА ПРОГРАМАТА

През петте фестивални дни гостите и жителите на морската столица ще могат да се насладят на панорама от най-доброто в световната анимация, на късометражни и пълнометражни филми.

Фестивалът е подбрал и студентски анимации от български и чуждестранни университети, сред които НАТФИЗ, Нов български университет и университетите в Баден Вюртенберг, Единбург, Люцерн и др. Посетителите на фестивала могат да заведат и своите деца на специалните прожекции на детски анимационни филми.


◊ ДЕТСКА РАБОТИЛНИЦА

От 11 до 14 септември ще се проведе и детска анимационна работилница, на която професионалистите от „Labodanim“ и „Camera Etc.“ Карин Миралес (Франция) и Жан-Люк Слок (Белгия) ще учат децата как да направят собствена анимация.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
11.09.2013 г. 15:53
Етикети:
анимационни филмианимация
ФК Варна
анимационен фестивал
Посетено:
1183
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17577-festivalat-na-animatsionniya-film-otnovo-vav-varna