Празници / фестивали

Vivacom Art Hall се превръща в сцена за първата Нощ на театрите

Една изложба, една лекция и три представления ще бъдат представени в Телефонната палата като централна локация на Нощта на театрите

Vivacom Art Hall се превръща в сцена за първата Нощ на театрите


◊ СЪБИТИЕТО

На 14 септември 2013 г. VIVACOM Art Hall става основна сцена на инициативата Нощ на театрите в София, която се провежда за първи път в България. Инициативата стартира през 2008 г. в Хърватия, но към нея бързо се присъединяват много европейски страни. По модела на Нощта на музеите, в Нощта на театрите всички театри са отворени за широката публика до полунощ и представят специална селекция от най-добрите си представления. Първото издание на проекта в България се осъществява с подкрепата на VIVACOM Фонд – традиционен партньор на Нощта на музеите и галериите в София и Пловдив. 

Нощта на театрите представя над 80 събития (спектакли, лекции, представления, уъркшопи и други) на повече от 50 участници (театри, театрални формации, независими артисти, музиканти, клубове, ателиета, кина и др.). Столичните сцени, които отварят врати по време на Нощта на театрите, са тези на Народния театър "Иван Вазов", Младежкия "Николай Бинев", Софийската опера и балет, театър "София", Малък градски театър "Зад канала", театър "Възраждане", театрална работилница "Сфумато", Студио 5, Червената къща и други. Всички билети са с намалени цени, а програмата в студентския театър „Алма алтер”, VIVACOM Art Hall и всички представления на открито е с вход свободен.


◊ НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ ВЪВ
VIVACOM ART HALL

Като основен партньор на първото издание на събитието, VIVACOM представя и изложба на театрални афиши от 70-те години до днес, която може да бъде видяна в Телефонната палата от 9 до 15 септември.

В самата Нощ пространството за култура и изкуство на телекома става централна локация с инфо пункт за събитието, а програмата на залата включва лекция за новите тенденции в хореографията според един от най-интересните артисти в областта на съвременния танц – Жером Бел.

VIVACOM Art Hall се превръща в сцена и за малък куклен театър „СЛОН“, който ще представи анимацията за възрастни „Омагьосания файтон“, а Радослав Йорданов ще изиграе моноспектакъла „РЕД“, базиран на текстове от Ерик Богосян.

От 13 часа ще има и изненада за малките деца, които могат да се забавляват с представление на театъра към Двореца на децата. Всеки, който иска да се включи или да получи повече информация, може да го направи на място.

. Пълната програма за Нощта на театрите 2013 г. четете тук.




Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
11.09.2013 г. 14:46
Етикети:
Посетено:
1252
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17576-vivacom-art-hall-se-prevrashta-v-stsena-za-parvata-nosht-na-teatrite