Празници / фестивали

"В Двореца" обяви членовете на международното си жури

Кинофестивалът в Балчик е от 29 юни до 6 юли

"В Двореца" обяви членовете на международното си жури


◊ МЕЖДУНАРОДНОТО ЖУРИ

Двама фестивални директори са сред членовете на международното жури, което ще оценява състезателните програми на фестивала за късометражно кино „В Двореца” – Балчик. Това са Дарья Никитина (“Начало” - Санкт Петербург, Русия) и Хайнц Херманс (“Интерфилм” - Берлин, Германия).

Общо 6 души са поканени в журито – сред останалите са Йенни Тойвониеми (Финландия) – носителка на наградата на журито от кинофестивала „Сънданс” 2012 г. за късометражния си филм „Срещата“, режисьорът на документалния филм „Татко снима мръсни филми” Йордан Тодоров, аниматорът Радостина Нейкова и сценаристът и продуцент Тобайъс Мунте (Великобритания).

Журито ще оценява двете конкурсни програми на фестивала – международна и национална. Категориите са най-добър игрален филм (български и от международната секция); най-добър документален филм; най-добър експериментален филм; най-добра българска анимация. Публиката на фестивала ще определи филма-победител от конкурса за телевизионна продукция.

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

В рамките на състезателните си, панорамни програми и видеобиблиотеката на Фестивала, филмите, които тази година ще бъдат представени в Балчик са повече от 700.

Единадесетият фестивал за късометражно кино „В Двореца” тази година ще се проведе от 29 юни до 6 юли в Балчик.



Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
07.06.2013 г. 10:11
Посетено:
1448
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/17188-v-dvoretsa-obyavi-chlenovete-na-mezhdunarodnoto-si-zhuri