Празници / фестивали

"Deep Purple" пусна на пазара новия си албум "Now What!?" след 8-годишно мълчание

Рокаджиите гостуват на фестивала Kavarna Rock на 2 юни

"Deep Purple" пусна на пазара новия си албум "Now What!?" след 8-годишно мълчание


◊ А СЕГА КАКВО СЛЕДВА ЗА "DEEP PURPLE"

Веднага след пускането си, новият албум на рокаджиите от "Deep Purple" оглави музикалните класации в Германия. Неслучайно албумът носи името “Now What!?”. Това е въпросът, провокирал създаването на албума, а също така и фразата, която "Deep Purple" задават на себе си и на света – какво предстои, какво не са направили все още и какви нови хоризонти искат да завладеят.

„След последния албум дойдоха седем години, прекарани в невероятни турнета. След това телефонът звънна... Сега какво!? (Now what?!)", разказва шеговито Иън Гилън за начина, по който са достигнали до заглавието на новото творение. "Deep Purple" споделят, че през последните двадесет години групата не се е доближавала толкова много до звука на 70-те, както сега. “Now What!?” носи превъзходното и елегантно звучене на „Perfect Stranger", и същевременно дивата свобода на „Made in Japan“. 

 

◊ В ПАМЕТ НА ДЖОН ЛОРД

Песента „Above And Beyond” от новия диск пък е посветена на покойния кийбордист на бандата Джон Лорд. „Творчеството на Джон се усеща в записите. Някои музикални фрагменти са създадени, още докато той беше в бандата и духът му е вплетен в тях“, разказва неговият дългогодишен колега и приятел Пейс.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА КАВАРНА РОК ФЕСТ

Българските фенове ще са първите в Европа, които ще чуят на живо новите парчета на "Deep Purple". Едва след това новият албум ще обиколи Европа, а по-късно и САЩ. 

Рок фестивалът на морския бряг през 2013 г. ще бъде два дни – на 1 и 2 юни. Билети за Kavarna Rock 2013 се продават в мрежата на „Евентим“ и „Тикет Про“. Двудневният билет е на цена от 90 лв., а еднодневният - 60 лв.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
07.05.2013 г. 14:41
Посетено:
1424
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/16944-deep-purple-pusna-na-pazara-noviya-si-album-now-what-sled-8-godishno-malchanie