Празници / фестивали

XV Национална среща-наддумване "Благолаж"

В рамките на Фестивала на хумора в Габрово

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Музеят „Дом на хумора и сатирата”, заедно с Министерството на здравеопазването и РЕКИЦ – Габрово, вече се готвят за 15. Национална среща-наддумване „Благолаж”. Тя е част от Фестивала на хумора в Габрово и ще протече на 19 май 2013 г. от 9 ч. в зала „Грехът” на ДХС.

Каним за участие всички, за които разказването на хумористични приказки, вицове, анекдоти и весели случки с реални лица е стихия и любимо занимание.

Темите, по които ще се състезават участниците тази година, са две:

1. ЗА КЪСМЕТА – хумористично!
2. ЗА ТЮТЮНА И АЛКОХОЛА – сатирично!

Предлагаме да се надсмеем – за пореден път! – на нашите зависимости, за да проправим път на здравето (нашето и на нашите близки) по най-приемливия начин – чрез хумор и сатира.

Очакваме да се включат сладкодумци – представители на две или три поколения, защото разказвачеството е фамилна черта. Нека я подкрепим и й дадем възможност за публична изява. Добре дошли са и българите от чужбина, техните материали се приемат по Интернет.

До 15 април 2013 г. всеки сладкодумец изпраща в Дома на хумора и сатирата заявка с част от своя репертоар, с който смята да се представи по темите на наддумването, както и попълнен формуляр.


• Повече информация за "Благолаж" 2013, условията за участие, както и заявка-формуляр за участие са публикувани на адрес: http://www.humorhouse.bg/bg/blagolaj/condition.html




Автор:
Музей "Дом на хумора и сатирата", Габрово
Публикация:
18.02.2013 г. 16:02
Посетено:
1219
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/16377-xv-natsionalna-sreshta-naddumvane-blagolazh