Празници / фестивали

Първият фестивал на ледените фигури у нас се провежда пред Vivacom Art Hall

Sofia Ice Fest ще продължи една седмица и включва много ледени атракции

Първият фестивал на ледените фигури у нас се провежда пред Vivacom Art Hall


◊ СЪБИТИЕТО

В последния ден на януари от 16 часа пред VIVACOM Art Hall ще бъде открит първият ежегоден фестивал на ледените фигури в България Sofia Ice Fest. В продължение на 7 дни пред Телефонната палата ще бъдат разположени кристални ледени скулптури, леден бар, иглу и други интерактивни инсталации от лед. В центъра на фестивала ще е леденият бар на Absolut, а една от специалните атракции – двуметровата скулптура, символизираща бъдещето на комуникациите. Скулптори на леда са световно признатите артисти в тази област Руслан Коровков (Русия) и Ирина Тафлевская (Украйна).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Sofia Ice Fest 2013 ще покаже на българската публика красотата и възможностите на художествената обработка на лед в цялата им светлина и по време на целия процес на работа с лед.

Освен уникалните кристални фигури, ще има демонстрации на живо – работа с еднометрови ледени блокове и интерактивни инсталации за снимка за спомен.

За всеки ден от 31.01. до 6.02.са планирани различни атракции, светлинно шоу върху леда и илюминации. За децата ще се организират снежни игри с различни награди, зимни приказки в иглу, интерактивен кът на тема „Климатичните промени и ледената шапка на Земята”, детски работилници и др. Всяка вечер от 19 часа започва и парти на Absolut Icebar Sofia с DJ-ите IHOU, Bel, Shaker Maker и други.


Фестивалът се организира от Пазар за изкуство и култура Human Thinks – организация на артисти от различни сфери, имащи за цел да променят градската среда и да стимулират творческия заряд у всеки човек, в партньорство с пространството за култура и изкуство VIVACOM Art Hall. Това е първото издание на събитието за България, което има амбицията да се превърне в ежегоден фестивал.



Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
30.01.2013 г. 12:39
Етикети:
Human ThinksСофияфестивалVivacom Art Hall
Sofia Ice Fest
ледени фигури
Посетено:
1884
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/16255-parviyat-festival-na-ledenite-figuri-u-nas-se-provezhda-pred-vivacom-art-hall