Празници / фестивали

"Мистерията на българските гласове" открива Киномания 2012 с концерт и филм

Кинопанорамата започва на 8 ноември

"Мистерията на българските гласове" открива Киномания 2012 с концерт и филм


◊ ОТКРИВАНЕТО

Световноизвестният хор "Мистерията на българските гласове" и филмът "Балканска мелодия" ще открият тазгодишното издание на Киномания на 8 ноември в зала 1 на НДК.

Веднага след концерта ще бъде представена и музикалната лента, разказваща за откривателя на "Мистерията" Марсел Селие и съпругата му Катрин, които чрез собствената си любовна история откриват споделената си страст към музиката на България и Румъния. Филмът има номинация за най-добър документален филм на Швейцарските филмови награди от 2012 г. и е копродукция между Швейцария, България и Германия. От българска страна копродуценти са „Агитпроп“ и БНТ.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КИНОПАНОРАМАТА

Киномания 2012 ще се проведе от 8 до 22 ноември в София. Кинопанорамата ще представи над 50 филма в различни категории, сред които са: „Фестивал на фестивалите“, „Детски филми“, „Класически удоволствия“, „Екранизации“ и „Кулинарно кино“. Специален фокус в програмата е „Фестивалът на френското кино“.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
26.10.2012 г. 14:13
Етикети:
концертфестивалфилмиоткриванеКиномания 2012
хор Мистерията на българските гласове
Посетено:
1634
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15652-misteriyata-na-balgarskite-glasove-otkriva-kinomaniya-2012-s-kontsert-i-film