Празници / фестивали

Литературен фестивал Русе 2012

29 септември – 7 октомври 2012, Дом Канети, Речна гара

Литературен фестивал Русе 2012


◊ СЪБИТИЕТО

От 29 септември до 7 октомври Международно дружество "Елиас Канети" ще представи

Литературен фестивал Русе 2012

Деветдневната програма включва: литературни четения, пърформанси, инсталация и уъркшопи. Литературният фестивал Русе ще замести досегашния Пролетен литературен салон и за пръв път ще се състои през есента, като отново ще привлече в града много чуждестранни гости.

МД "Елиас Канети" покани писатели от Германия, Австрия, Унгария, Чехия, Италия и България да представят своите творби в Русе.

Акцентът в тазгодишния фестивал е: Новата Европа. Ще представим нови гледни точки и възприятия от различни перспективи и европейски страни, които ще предизвикат ползотворни дискусии и обмен на мисли и идеи.


◊ ПРОГРАМАТА

Фестивалът ще бъде официално открит в събота на 29 септември с литературен пърформанс на група 4х4 от София. 4×4 е литературен пърформанс с четирима български поети (Ясен Василев, Радо Чичев, Иван Димитров и Миро Христов). Те ще представят стихове от дебютните си стихосбирки, издадени 2009-2011 г., които привлякоха вниманието на критици и читатели. Всеки автор ще чете не само своите собствени текстове, а по време на пърформанса ще се сменя с колегите си и ще влиза в ролята на техни лирически герои. В Русе четиримата автори ще бъдат придружени от двама музиканти (Ангел Додов и Любомир Брашненков), които са композирали собствени пиеси специално към тези стихове.

В неделя на 30.09.2012 г. от 16:00 ч. заповядайте в Дом Канети на литературно четене с Катрин Рьогла (Австрия).

Очакваме Ви!

Повече информация за програмата на Литературния фестивал Русе 2012 можете да намерите тук:
http://www.eliascanetti.org/187.0.html?&L=2


Със съдействието на: Гьоте-Институт България, Фондация Робърт Бош, Австрийското посолство в София, Община Русе, Италиански културен институт, Чешки център, NKA, Szépírók Társasága, MitOst, HALMA, bm:uk, Дунав Прес.



Автор:
Международно дружество “Елиас Канети”
Публикация:
28.09.2012 г. 16:26
Етикети:
Посетено:
1464
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15465-literaturen-festival-ruse-2012