Празници / фестивали

Безплатни танцови ателиета за деца организира "Sofia Dance week"

Детската програма включва и спектакъл, посветен на Баухаус и Ласло Мохоли-Наги

Безплатни танцови ателиета за деца организира "Sofia Dance week"
Кадър от представление на театър на сенките "Negative varietè"


◊ ДЕЦА ЩЕ СЕ УЧАТ ДА ТАНЦУВАТ НА 29 И 30 СЕПТЕМВРИ

Безплатни ателиета по танци за деца и тийнейджъри се организират на 29 и 30 септември от международния танцов фестивал Sofia dance week.

На 29 септември уъркшопите са два: за тийнейджъри - от 15.30 до 16.30 ч., и за деца между 10 и 12 години – от 17.00 до 18.00 часа. Те ще се проведат в зала 9 на НДК и ще се водят от хореографа Петър Илиев (Фондация „Танцово изкуство – Илиев”). Всички деца ще могат да се пробват в различни стилове – хип-хоп, джаз, характерен танц и др. Входът е свободен, но само с предварително записване с имейл до info@ilievdance.org.

За най-малките деца от 5 до 10 години ще се проведе урок на 30 септември от 11.00 до 13.00 часа в betahaus (ул. „Крум Попов” 56-58). Ателието на хореографа Антония Лазарова се състои от две части, като първата част е посветена на класическия балет, а втората на модерния балет. Входът също е свободен, но местата са ограничени до 15, затова е небоходимо предварително записване на ladyzone@btv.bg.


◊ ДЕТСКИ СПЕКТАКЪЛ ЗА БАУХАУС

В рамките на петото издание на фестивала "Sofia dance week" ще гостува и унгарският спектакъл „Jugglers Illuminated”, предназначен за деца между 5 и 12 години. „Jugglers Illuminated” е вълнуващо детско Баухаус представление на забележителния театър на сенките "Negative varietè". Спектакълът е вдъхновен от личността и работата на Ласло Мохоли-Наги – най-знаменитият и влиятелен унгарски артист в областта на изящните и приложните изкуства.

„Jugglers Illuminated” ще се играе 2 пъти, от 11:00 и 17:00 часа, на 6 октомври (събота) в Зала 11 (кино „Люмиер”) на НДК. Билетите за спектакъла са вече в продажба на касите на Билетен център – НДК и в мрежата на „Евентим”.

"Sofia Dance week" започва на 29 септември и ще има представления в залите на НДК до 6 октомври.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
27.09.2012 г. 14:41
Посетено:
1533
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15455-bezplatni-tantsovi-atelieta-za-detsa-organizira-sofia-dance-week