Празници / фестивали

Фотографски пленер и конкурс - Шабла 2012

По време на Фестивал на хвърчилата – Шабла 2012

Фотографски пленер и конкурс - Шабла 2012


◊ ПОКАНА

На 22/23 септември 2012 за втора поредна година ще се проведе Фестивала на хвърчилата – Шабла 2012. Това е празник, посветен на червеногушата гъска, организиран от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Община Шабла, със специалната подкрепа и в партньорство със Зеления образователен център в град Шабла, Българската федерация по авиомоделизъм, Неформална група Amorpha, Фотографска академия "Янка Кюркчиeва", Фотографско общество Варна, Галерия "Приятели", Mall Варна, както и много други наши приятели от Шабла, района и цялата страна.

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), Фотографска академия "Янка Кюркчиeва" и Фотографско общество Варна имат удоволствието да Ви поканят на три фотографски събития в рамките на Фестивала.


1. Фотографски сесии за снимане на птици и дива природа в района на крайморска Добруджа и езерата Дуранкулашко и Шабленско.

Участниците ще имат възможност да снимат птици от специални места за наблюдение на двете езера. Ще бъдат организирани две фотосесии за любителите на този вид фотография – на 21 (петък) и на 22 (събота) рано сутринта.


2. Фотографски пленер Шабла 2012 - репортажна фотография на Фестивала на Хвърчилата, пейзажна фотография в крайморска Добруджа.

Участниците в този пленер ще имат възможността да снимат събитията по време на Фестивала на хвърчилата и най-вече демонстрациите на улично изкуство и графити по старите цистерни и рибарски лодки в района на Фестивала.

Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуващата изложба “Фестивал на Хвърчилата – Шабла 2012”, която ще бъде показвана в различни градове.

Жури ще избере и награди най-добре представилия се фотограф с уникален бинокъл на OLYMPUS 8х40 DPS I.

Този пленер се организира с изключителното съдействие и партньорство с Фотографско общество Варна и с помощта на Фотографска акедемия „Янка Кюркчиева“.


3. Изложба „Дива природа и птици“

На 22 септември 2012 от 19.30 вечерта, в Зеления образователен център, град Шабла ще бъде открита изложба „Дива природа и птици“ с представяне на снимки на българските участници във фотоконкурс „Дивото“ 2012.

Тази изложба се организира в партньорство с Фотографска академия “Янка Кюркчиева” и Зеления образователен център, град Шабла.


. Подробна информация на адрес: https://www.facebook.com/events/458744544165549/



Автор:
Пламен Михайлов - председател на сдружение "Фотографско общество Варна"
Публикация:
18.09.2012 г. 15:57
Посетено:
1475
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15407-fotografski-plener-i-konkurs-shabla-2012