Празници / фестивали

Вавилонска кула във Варна

Международен младежки уъркшоп - 9-21 септември 2012

◊ СЪБИТИЕТО

Международен младежки уъркшоп под мотото: „Вавилонска кула – креативност, толерантност, бъдеще“ ще се проведе в морската столица на България между 9 и 21 септември.

Проектът е финансиран от програма “Младежта в действие”, а организатор на събитието е сдружение “Light day” - София, България и неговите партньори от Молдова, Полша и Турция.

Целта на организаторите е чрез средствата на изкуството младежи от различни страни да изградят креативно мислене и толерантно отношение към заобикалящия ги свят.

Основното занимание на участниците ще бъде изработването на художествени произведения от хартия, които да бъдат показани пред публика на 19 септември в галерия “Ракурси” при НГХНИ “Константин Преславски” във Варна. По-късно ще се отпечата и каталог, в който ще бъде представено не само създаденото творчество, но и самия работен процес на младите творци по време на международния младежки обмен.


◊ ОЩЕ В ПРОГРАМАТА

В рамките на проекта „Вавилонска кула“ ще се осъществи не само работилница за изкуство, но и богата съпътстваща програма от дейности, която ще привлече местната общност. Ще бъдат реализирани занимания с деца от СОУ за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" и дом за деца, лишени от родителски грижи “Другарче” при град Варна. Ще бъдат проведени срещи с местни организации. На 15 септември младежите участници в проекта от България, Молдова, Полша и Турция ще посетят древният град Несебър, който е един от архитектурните паметници в страната вписан в листата на световното наследство на ЮНЕСКО.

Екипът на сдружение “Light day” има дългогодишен опит в областта на създаване и реализиране на проекти в сферата на културата, а основен приоритет на организацията е стимулирането на млади хора към инициативност и творчество.

За повече информация:
http://ldaculture.wordpress.com/ 

Автор:
Пламен Петров
Публикация:
11.09.2012 г. 13:39
Етикети:
проектфестивалипразниципрограма Младежта в действиесдружение Light dayВарна
проект Вавилонска кула
международен младежки уъркшоп
Посетено:
1398
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15362-vavilonska-kula-vav-varna