Празници / фестивали

Фотография на Елена Дикова спечели конкурса "Моята Аполония"

Александрина Пендачанска е тазгодишният носител на наградата Аполон Токсофорос

Фотография на Елена Дикова спечели конкурса "Моята Аполония"
Уличният театър на фанфарите Les Grooms се разходи по улиците на Созопол и завърши своето представление в морето (2008) Автор: Елена Дикова


◊ СЪБИТИЕТО

Елена Дикова е големият победител във фотоконкурса „Моята Аполония“, който събираше през целия месец август фотографии с незабравими спомени от различните издания на Празниците на изкуствата Аполония от тяхното начало през 1984 година до наши дни. Конкурсът бе съвместна инициатива на Фондация „Аполония“ и Обединена българска банка (ОББ).

Фотографията на Елена Дикова ни връща към Аполония през 2008 година и показва уличния театър на фанфарите Les Grooms, който се е разходил по улиците на Созопол, и завършил своето уникално представление в морето. Тази снимка получи най-много гласове – 342, във страницата на Аполония във Facebook. На второ и трето място са фотографии на Емил Джумайлиев, запечатали изпълненията съответно на майстора на кавала Теодосий Спасов (второ място със 113 гласа) и на симпатичните момичета от Sentimental Swingers (трето място с 94 гласа). Елена Дикова получава специална грамота, пропуск за пълната събитийна програма на Аполония 2012 и парична награда от ОББ в размер на 300 лева. Емил Джумайлиев получава пропуск за най-интересните събития по време на Аполония 2012. Във фотоконкурса „Моята Аполония“ участваха 37 снимки, които събраха общо 1460 гласа.


◊ ОЩЕ

На специална пресконференция организаторите от Фондация „Аполония“ обявиха и носителя на приза Аполон Токсофорос през 2012 – оперната певица
Александрина Пендачанска . Тя е 13-ият носител на наградата, а първият е Людмил Ангелов (пиано), който заедно с Пендачанска открива официално Аполония 2012.

Специално отличие на ОББ получава и популярната и обичана поп изпълнителка Белослава, превърнала се в една от емблемите на българската музика за последните две десетилетия. „Изборът за наградата на ОББ бе труден, тъй като в програмата на Аполония 2012 има много и интересни творци. Белослава ни спечели със това, че е страхотен млад изпълнител с богат репертоар“, обяви Анка Костова, директор „Връзки с обществеността и спонсорство“ в ОББ. „Ние сме щастливи, че партньорството на ОББ с Аполония продължава успешно вече 18 години – почти от самото създаване на банката преди 20 години“, добави тя.


Автор: Стоян А. Стоянов
01.09.2012 г. 14:09
Посетено: 1837
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15326-fotografiya-na-elena-dikova-specheli-konkursa-moyata-apoloniya