Празници / фестивали

Продължава лятното турне на български издателства – "Алея на книгата"

От 3 до 12 август в град Варна

Продължава лятното турне на български издателства – "Алея на книгата"


◊ СЪБИТИЕТО

„Алея на книгата” във Варна вече е традиционно, очаквано културно събитие. За трета поредна година, Асоциация „Българска книга” и Община Варна дават възможност на жителите и гостите на морската ни столица да се докоснато до най-новите, най-търсените и най-успешните заглавия на книжния пазар.

Тази година издателите ще бъдат още по-близо до почитателите на книгите – познатите бели шатри ще бъдат разположение на ларгото от хотел „Черно море” до Фестивален и конгресен център. Работното време, както всяка година, е съобразено с лятото – от 10.00 до 22.00 часа.

На специално изградена сцена до Фестивалния комплекс, ще се проведат срещите с българските автори и издатели. Ще се говори за книги, за вече издадени заглавия и за предстоящи такива и, разбира се, ще се четат откъси от литературни произведения.


◊ В ПРОГРАМАТА


Официалното откриване на Алея на книгата” е на 3 август от 17.30 часа на ларгото пред хотел „Черно море”.

„Алея на книгата” във Варна ще бъде официално открита от кмета на града – г-н Кирил Йорданов, и председателя на Асоциация „Българска книга” – Веселин Тодоров.

По време на откриването ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс „Разказ на младежка тема”, както и от петото издание на „Състезание в библиотеката”. Танцов клуб „Стар денс”, Балетна формация за модерен балет „Мелади” и ученици от ХІІ кл. - джаз и поп пеене, ще поздравят участници и гости на събитието.

Веднага след официалното откриване ще започнат и литературните срещи – част от културните събития на Алеята.

На „Алея на книгата” във Варна ще се представят водещи български издателства: „Агата-А”, „Алекс Принт”, „Алтера”, „Алфиола”, „Бард”, „Дамян Яков”, „Емас”, „Ера”, „Жанет 45”, „Жануа 98”, „Захарий Стоянов”, „Златното пате”, „Коала прес”, „Кръгозор”, „Милениум”, „ПАН”, „Персей”, „Посоки”, „Просвета”, „Рива”, „Сиела”, „Славена”, „Стено”, „Труд”, „Унискорп”, „Фют”, „Хермес”, „Шамбала”. Сред изложителите ще бъдат книжарници „Приятели”, както и Варненска и Великопреславска св. Митрополия.

Сред гостите на лятната сцена ще бъдат
Александрина ЖелезоваВалдана Мора, Ваня Жекова, Вероника Денева, Евгени Черепов, Елка Няголова, Калин Терзийски, Мирела Иванова, Митко Новков, Михаил Вешим, Петър Денчев, Розмари Стателова, Станислав Пенев, Стела Даскалова и други.


Медиен партньор на събитието е Радио Варна.


Очакваме Ви!


Автор: Асоциация "Българска книга"
01.08.2012 г. 14:32
Посетено: 1286
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15246-prodalzhava-lyatnoto-turne-na-balgarski-izdatelstva-aleya-na-knigata