Празници / фестивали

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (13-19 юли)

Етно джаз, фънк и фюжън, изложба портрети и „Побъркани от любов” по Сам Шепард

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (13-19 юли)


◊ В ПРОГРАМАТА

И през тази седмица ART Space представя млади и все още неизвестни автори. Талантът и ентусиазмът им са заразителни.

На 14 юли е откриването на изложбата "Приятели мои" на Рада Крачанова. Рада рисува портрети. Рисува познати и непознати лица. Вглежда се в тяхното излъчване, жестове и погледи, движението им, странните им навици – всичко, което кара картините да оживяват. Цветовете, лицата, живостта и многообразието вдъхновяват Рада. Избира маслените бои, за да постигне пластика и експресивност на портрета. Рада Крачанова е студентка в първи курс в Националната художествена академия, специалност Живопис в ателието на Андрей Даниел.

„Побъркани от любов” по Сам Шепард в прочит и изпълнение на новата Театрална формация "Чарли" от Пловдив може да се види на 19 юли. В истеричната болезненост от взаимността на невъзможната любов са се вгледали седем театрали на прага на дипломирането си. „Спектакълът трябва да се играе безжалостно и без антракт” това е в ремарките на автора и младите артисти безжалостно са вплели съдържание и форма. Театър и видео, сценография и мизансцен изграждат общото внушение за водовъртеж, обтегнатост и невъзможност. Торнадо от чувства и безпощадно раздаване ни предлагат актьорите в една битова психологическа драма, загубила битовизма си в метафоричния прочит. Спектакълът е реализиран със съдействието на OPEN STUDENT FEST 2012 - Пловдив. Това ще бъде третото представление на “Побъркани от любов” и е премиерно за София.

Петък вечер е време за музика. На 13 юли 13-те музиканти на “Point of view Orchestra“ ще гостуват на ART Space. Музиката им е изцяло авторска, базирана главно на българския фолклор и умело преплетена с други стилове като джаз, фънк, фюжън, както и с музиката на различни етноси - кубинска, арабска, циганска, еврейска, турска, арменска, индийска, африканска и други представени с уникални аранжименти и модерен саунд. Смесването на ритми и полифонични похвати отразява класическия начин на мислене, а смяната на ролите на някои инструменти, водеща до характерни за проекта структурни промени в аранжимента, завършва музикалната картина.

Една нестандартна група с нестандартна музика и външен вид, определяща се като подземна банда - „Антаноба” – ще събере своите почитатели на 14 юли.

За децата в неделния следобед ще има клоуни, балони, игри и много фокуси. Детските лица ще изрисуват и ще разсмеят актьорите от Астер шоу.

ART Space предлага разнообразна кинопрограма от понеделник до сряда. Горещи страсти в „Лопе де Вега – разпътник и съблазнител” – Испания-Бразилия, 2010; музикалната комедия „Улични танци” - Великобритания, 2010 и „Цирк Колумбия” – Босна и Херцеговина-Франция-Великобритания-Словения-Германия-Белгия-Сърбия, 2010.. Цялата програма можете да видите на: http://www.artspacebg.eu/
Автор: ART Space
12.07.2012 г. 13:18
Посетено: 1451
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15179-programata-na-art-space-lyatna-stsena-do-ndk-13-19-yuli