Празници / фестивали

Ъпсурт, Q-Check и OGI23 на сцената „На тъмно“ на Spirit of Burgas

Сцената ще бъде freestyle разнообразна – с пънк, ска, реге и хип-хоп

◊ СЦЕНАТА НА ТЪМНО

Пънк, ска, реге хип-хоп, Balkan beat ще има на сцената „На тъмно“ на музикалния фестивал Spirit of Burgas, която тази година ще носи знака Freestyle.

В първата фестивална вечер, на 3 август, сцената ще открият FRAPPE – свежа банда от София, която ще ни изненада с веселяшки версии на известни български хитове. След тях на сцената се качват ROCK a SHOCK. Новото лице на Senior Buffo & The Synhronizers, с изцяло нова програма. Стилът е познат: ска, реге и малко пънк.

Малко преди Busta Rhymes на главната сцена, за феновете на алтернативния рок ще се появят ДЖАНГО ЗЕ. В момента групата е в превъзходна форма.

Около полунощ голямата изненада на сцената „На тъмно“ се казва ЪПСУРТ.


◊ 4 АВГУСТ НА ТЪМНО

В събота, 4 август, сцената ще открият OGI 23, чието участие се очертава като своеобразно подгряващо парти за SUM 41. Пънк-рок и много весели текстове ни очакват под звуците на OGI 23. Ще чуем както популярните вече „Почивка” и „Добър вечер”, също и някои от най-новите проекти на групата с DJ Feel от TOP STOPPERS.

Веднага след OGI 23 сцената „На тъмно“ ще бъде завладяна от хип-хопа. Първи излизат X-TEAM. След тях започва хип-хоп битката между изпълнителите на R&B Records – BIG 6A, Гумени Глави, Конса, Бенджи, и опонентите им от SNIPER Records – DJ Станчо, Димна Завеса, Андре, Сарафа и др.

След полунощ тук ще се появят специалните гости от Македония CONQUERING LION. Реге и ска с много алтернативно звучене са ни приготвили момчетата от Македония. След тях на сцената ще се присъединят NRG D, заедно със Sensei, Sistah и Gerata. Малките часове са отредени за диджеите от ZIONLIONZ SOUND SYSTEM.


◊ ПОСЛЕДНАТА ВЕЧЕР

В последния ден от фестивала началото на сцената „На тъмно“ ще поставят експериментаторите от FUNKOMENTAL - смесица от фънк, хард кор, експериментъл. В същата вечер за себе си ще напомнят Q-Check. Една от техните изненади е включването на Сърмата Хари като гост вокал.

DRS и НОКАУТ са двете хип-хоп групи, които обещават запомнящи се сетове през тази вечер.

Кулминацията на вечерта се казва POPA SAPKA. Групата, която преди две години бе единодушно обявена за откритието на Spirit of Burgas, този път се завръща много по-силна и мощна, с нова брас секция, с много нови хитове и естествено, с неподправеното си настроение. В късната част на нощта DJ-те на ZIONLIONZ ще довършат започнатото.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
01.07.2012 г. 15:13
Етикети:
музикални новиниЪпсуртSpirit of Burgasскапънк
музикални фестивали
OGI23
Q-Check
реге и хип-хоп
Посетено:
1356
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15132-apsurt-q-check-i-ogi23-na-stsenata-na-tamno-na-spirit-of-burgas