Празници / фестивали

Реге звездата от Германия Gentleman идва за Spirit of Burgas

Изпълнителят ще се качи на главната сцена точно преди Chase & Status Live и KORN

Реге звездата от Германия Gentleman идва за Spirit of Burgas


◊ РЕГЕ ДЖЕНТЪЛМЕН

Тилман Ото, или по-известен като реге звездата от Германия Gentleman, потвърди участието си в петото издание на музикалния фестивал Spirit of Burgas. Gentleman и неговата група The Evolution ще излязат на главната сцена на 5 август, точно преди Chase & Status Live и KORN.

Gentleman е първият европейски артист, превърнал се в световна реге звезда и спечелил през годините уважението на цялата ямайска сцена. Но той е не просто реге изпълнител, през годините Gentleman придава един нов и отличителен профил на този стил. И 19-те песни от последния му албум „Diversity” го доказват - 19 песни, които изследват всички форми на реге музиката с участието на музиканти от цял свят.

В началото на своята кариера Тилман Ото е диджей, а по-късно вокал в групата Freundeskreis, с която издава хита Tabula Rasa. Следват шест студийни албума, записи с най-големите имена на реге сцената като Barrington Levy, Sizzla, Capleton, множество награди и безбройни концерти.


◊ ОЩЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Билети за фестивала, който ще се проведе от 3 до 5 август на централния плаж в Бургас, могат да се купят от мрежата на „Евентим”. Организаторите са създали няколко пакета, в зависимост от предпочитанията на посетителите. Еднодневният билет за целия фестивал е на цена от 90 лева, а за трите дни на фестивала – 200 лева. Посетителите могат обаче да си изберат и билети, които важат само за Solar dance сцената или пък само за всички останали сцени.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
26.06.2012 г. 15:42
Посетено:
1252
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/15096-rege-zvezdata-ot-germaniya-gentleman-idva-za-spirit-of-burgas