Празници / фестивали

AXAT, БТР, D2 & Дичо и Ренегат ще свирят на Kavarna Rock 2012

Прочетете повече за българските участия на рок фестивала

AXAT, БТР, D2 & Дичо и Ренегат ще свирят на Kavarna Rock 2012


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Най-добрите български хард рок и метъл банди от последните няколко десетилетия ще представят родната музика на Kavarna Rock 2012. На сцената на фестивала в трите дни ще се изявят култови групи като AXAT, БТР, D2 & Дичо и Ренегат.

Всички те ще представят сетове от изцяло авторска музика, включваща най-емблематичните песни от дискографията им, но и чисто нови парчета, някои от които ще чуем за първи път на сцената на Kavarna Rock 2012!

Билети за рок фестивала могат да се купят в мрежата на „Евентим”. Kavarna Rock 2012 ще бъде от 13 до 15 юли.


◊ БЪЛГАРСКИТЕ ГРУПИ

На 13 юли фестивалът ще започне с БТР. Най-новата им песен „Защо” спечели първо място в музикален конкурс на БНР. „Защо” беше и завръщането на БТР от 4 години насам. Освен тях на сцената на 13 юли ще излезе и една от най-интересните нови банди у нас – Команда 5. Групата е страничен проект на китариста, композитора и текстописеца на БТР Кирил Божков, който заедно с басиста Орлин Маринов, Георги Милев (барабани), Илиян Илиев (китара) и талантливата им вокалистка Яна Галинова ще свирят авторски парчета от предстоящия си дебютен албум, който е в класическа хард рок стилистика.

• Основният изпълнител в първия ден на Kavarna Rock са DIO Disciples, а освен тях публиката ще се наслади на шоутата на Glenn Hughes и Michael Schenker Band.

Втората вечер на фестивала – 14 юли – ще посрещне един неочакван тандем. D2 със специалното участие на първия си вокал Дичо. Бандата ще изсвири песни от началото на кариерата си до най-новите от предстоящия им албум, който ще излезе през есента.

• Основният изпълнител на 14 юли е Stryper, а международната програма на фестивала за втория ден включва още Dokken и Big Noize feat. Sebastian Bach.

На 15 юли на сцената на Kavarna Rock ще чуем титаните на българския метъл и хард рок – Ахат. Бандата записа албум преди 2 години, а това лято предстои да влязат в студио за още нов материал. Публиката вече знае новите им песни, макар че до момента не са издавани и Kavarna Rock 2012 ще бъде поредният шанс да сме сред първите, които ще разберат какво приготвят в момента хеви метъл класиците. Компания в неделя ще им правят и Ренегат.

• Последната вечер на 15 юли Kavarna Rock 2012 ще завърши със зрелищното шоу на Lizzy Borden и гръмотевични концерти на Kamelot и Rhapsody of Fire.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
16.06.2012 г. 22:38
Посетено:
1520
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14986-axat-btr-d2-dicho-i-renegat-shte-sviryat-na-kavarna-rock-2012