Празници / фестивали

Kavarna Rock се завръща към класиката в метъла

Морският фестивал за рок и метъл е между 13 и 15 юли

Kavarna Rock се завръща към класиката в метъла


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Между 13 и 15 юли Каварна отново ще бъде столицата на тежката рок музика у нас с традиционния фестивал Kavarna Rock. Тази година програмата ще обърне поглед към класиката в жанровете и хедлайнери ще бъдат емблематични банди, любими на поколения вече няколко десетилетия. Билетите за фестивала влизат в продажба от днес в мрежата на Eventim.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ПО ДНИ

В първия ден на Kavarna Rock, 13 юли, хедлайнер ще бъдат DIO Disciples – супергрупа, сформирана в чест на творчеството на един от най-великите вокали – Ronnie James Dio.

Освен тях на сцената ще видим легендата на съвременния рок – басистът, вокалист и композитор Глен Хюз (Glen Hughes), чието име се свързва с емблеми в китарната музика като Trapeze, Deep Purple,  Gary Moore, Black Sabbath и др. Третият хедлайнер в първата вечер на фестивала ще бъде Michael Schenker – име, което вдъхновява редица ценители на първокласния хард рок звук вечер повече от 3 десетилетия.

Втората вечер на фестивала – 14 юли – ще посрещне иконите на крисчън глем метъла от Калифорния Stryper, ветераните на американския хеви метъл Dokken и звездната хард рок формация Big Noize, които ще свирят у нас със специалното участие на канадския вокал Sebastian Bach (Skid Row, The Last Hard Men).

Третата вечер на Kavarna Rock 2012 е посветена на екстремния звук и публиката ще бъде отнесена от зрелищни спектакли, тежки рифове, мощни вокали и безкомпромисен ритъм. В неделя на сцената ще излезе американската метъл банда Kamelot, смазващо мощната метъл симфония на италианците Rhapsody of Fire и хеви метъл групата от Лос Анджелис Lizzy Borden.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
11.06.2012 г. 09:04
Посетено:
1340
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14955-kavarna-rock-se-zavrashta-kam-klasikata-v-metala