Празници / фестивали

Започна ХІХ Седмица на испанското и ибероамериканското кино

Филмовата панорама продължава до 10 юни в зала „Люмиер” на НДК

◊ СЪБИТИЕТО

ХІХ Седмица на испанското и ибероамериканското кино се провежда като част от културната програма на Посолството на Испания в София от 4 до 10 юни 2012 год.

Както и при предишните издания, Посолството на Испания, Институт Сервантес - София и дипломатическите мисии на Аржентина, Колумбия, Куба, Еквадор, Перу и Венецуела представят 15 филма, които в сбит вид представят качеството и разнообразието на испанското и на ибероамериканското кино.


◊ В ПРОГРАМАТА

Филмовата седмица предлага среща със забележителни заглавия, като аржентинските “Китайска приказка”, удостоена с награда Гойя за 2012 г. за най-добър ибероамерикански филм. Панорамата ще направи съпричастна публиката с интригуващи исторически драми, представени чрез кубинското кино и с комедийния жанр чрез продукциите на Колумбия, Еквадор и Венецуела. Тази година към инициативата се присъединява и Перу с филма „Мейдинюесей” (“Madeinusa”).

Подробната програма на XIX Седмица на испанското и ибероамериканското кино е публикувана на уебстраницата на Посолството на Испания в България:
http://www.maec.es

По традиция Седмицата на киното е насочена към всички любители на седмото изкуство. Входът е безплатен, a за улеснение на зрителите, които не владеят испански език, много от филмите са със субтитри на български или английски език.

Автор: Институт Сервантес - София
06.06.2012 г. 15:06
Посетено: 1237
Етикети: ибероамериканско кино, испанско кино, филмова панорама, филми, Седмица на испанското и ибероамериканското кино
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14906-zapochna-h-h-sedmitsa-na-ispanskoto-i-iberoamerikanskoto-kino