Празници / фестивали

Литературен празник във Варна

Част от инициативата "Книгата винаги ще е на мода"

◊ СЪБИТИЕТО

Книжарници „Театъра“ и „Параграф 22“
Интернет издание „Градското списание“
Детска литературна школа „Движение“

Ви канят на литературен празник и първата „буккешинг“ игра, посветена на книгите
2 юни, 12,00 часа, книжарница „Параграф 22“, Варна, бул. „Княз Борис І” 82


◊ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ?

На 2 юни, в навечерието на лятната ваканция, ще бъде поставен символичният край за сезона на работата на детска литературна школа „Движение“ с ръководител писателя Мариан Желев. Участниците в школата – деца и ученици от училища във Варна, имаха за задача в рамките на 2 седмици да напишат литературен текст (есе, стихотворение, разказ) по темата „Гласът на книгата“. В книжарница „Параграф 22“ те ще представят своите текстове.

Жури в състав: Мария Бозурова (собственик на книжарници „Театъра“ и „Параграф 22“, Елена Владова (редактор на „Градското списание“) и Кремена Цанкова (художник) ще определят най-добрия текст, чийто автор ще получи за награда книга, предоставена от двете книжарници. Текстът ще бъде публикуван в „Градското списание“.


◊ И ОЩЕ

На 2 юни в книжарницата ще бъде разиграна и забавна игра, свързана с книгите – „буккешинг“ (bookcaching). Идеята е заимствана от популярната сред любителите на пътешествия игра „геокешинг“ (търсене на скрити съкровища с GPS в различни точки на света).

Възпитаниците на школата ще трябва да отговорят на въпроси, чиито отговори са свързани със заглавието на определена книга или конкретен автор. След като открият книгите в книжарницата, в тях те ще намерят и скрити награди, които са предоставени от Фестивален и конгресен център; театър „Българан“; клуб Vintage 33 и интернет изданието www.yep.bg.

. Журналистите са добре дошли на събитието, което е част от инициативата на книжарници „Театъра“ и „Параграф 22“ и „Градското списание“ „Книгата винаги ще е на мода“.

Адреси:
Книжарница „Театъра” – Варна, площад „Независимост” 1 (Филиал на ДТ „Ст. Бъчваров”)
Книжарница „Параграф 22” – Варна, бул. „Княз Борис І” 82
Интернет издание „Градското списание“ (www.urban-mag.com)
Детска литературна школа „Движение“ - Дом на писателите – Варна




Автор:
Организаторите
Публикация:
01.06.2012 г. 13:14
Посетено:
1806
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14866-literaturen-praznik-vav-varna