Празници / фестивали

Нощ на музеите във Военноморския музей, Варна

Военноморският музей се обръща към най-малките си посетители

◊ ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИКА

Тази година Военноморският музей във Варна ще се включи за първи път в Нощта на музеите, като отвори врати за безплатни посещения на 19 май, от 18 до 24 часа.
           
Обединяващата света тема за Международния ден на музеите, който се чества на 18 май и Нощта на музеите на 19 май е "Музеите в един променящ се свят. Нови предизвикателства, нови вдъхновения".

Вдъхновен от предизвикателствата на променящия се свят, Военноморският музей се обръща към най-малките си посетители, за да ги направи част от магията на вечерта, като организира за тях детски карнавал на тема „Морска приказка”, който ще започне в 19.00 ч. Всички желаещи да участват трябва да бъдат облечени в костюми, изработени ръчно, от тях самите или от техните родители, представящи различни морски герои. Жури в специален състав ще реши кой ще вземе наградата за най-оригинален костюм, а през това време децата от балет „Мелади”, с ръководител Милена Попова, ще ни представят своя „Моряшки танц”.

В „Училището за морски възли”, между 18.00 и 19.00 ч. нашите приятели от „Клуб миноносец Дръзки” ще предизвикат малки и големи да се научат да връзват едни от най-красивите и най-сложни възли.

В залата за временни изложби, от 21.00 ще бъде прожектиран документалният филм „Обратен курс няма”, разказващ за гибелта на кораба "Струма", участник в спасяването на евреите по време на Втората световна война. Автори на филма са варненските журналисти Атанас Панайотов, Бистра Варнева и Матей Тодоров.

До полунощ ще бъдат отворени за публиката и залите на постоянната експозиция на музея.


„Нощта на музеите” във Военноморския музей се организира със съдействието на Сдружение „Национален морски музей”, „Клуб миноносец Дръзки”, балет „Мелади”, „АРТ ВИЗИЯ” – сдружение за творческа дейност и интеграция, и AQUA 707.


Автор:
Силвия Ламбова
Публикация:
18.05.2012 г. 20:59
Посетено:
1210
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14772-nosht-na-muzeite-vav-voennomorskiya-muzey-varna