Празници / фестивали

Vivacom Аrt Hall представя хартиено театрално шоу в Нощта на музеите

Европейска нощ на музеите 2012 се провежда с подкрепата на Vivacom Фонд

Vivacom Аrt Hall представя хартиено театрално шоу в Нощта на музеите


◊ ПРОГРАМАТА

В събота, 19 май, VIVACOM Аrt Hall щe се превърне в център на събитията по време на Европейската нощ на музеите, която се провежда за осми пореден път в София.

Oт 18 до 2 часа след полунощ посетителите на пространството за култура и изкуство в Телефонната палата ще могат да видят най-голямата експозиция от Sofia Paper Art Fest на тема „Хартията в театъра“, а в 21 часа ще започне впечатляващо хартиено шоу с хартиени фигури, звук и светлина, създадено специално за Нощта - авторският пърформанс „Райска градина“ на една от най-успешните български куклени режисьорки Катя Петрова.

На ул. „Гурко“ пред VIVACOM Art Hall ще бъде разположена и хартиената улица - уъркшопове, демонстрации, малки представления, експозиции, карнавал и различни изкуства с хартия. Ще има представяния на древни японски хартиени техники, съпътствани с демонстрации на японско бойно изкуство. Ще могат да се видят интересни хартиени бижута, аксесоари и различни произведения, създадени от професионалисти и любители на хартиеното изкуство.

От 18 до 22 часа пред Телефонната палата ще бъде отворен и детски център, създаден от студентите по сценография на Мая Петрова и Мария Диманова за забавление на най-малките посетители на Нощта.


◊ ОЩЕ ЗА ПРАЗНИКА

Европейската нощ на музеите се организира от Френския културен институт в София. Над 30 столични музеи и галерии се присъединяват към инициативата, като някои от тях ще предлагат не само нощно посещение на изложбите, но и концерти, игри и други представления.

Пълната програма на Нощта може да се намери тук - http://www.vivacom.bg

Като партньор на Европейската нощ на музеите 2012, VIVACOM Фонд организира и редица други активности вечерта на 19-ти май. Доброволците на VIVACOM Cares ще осигуряват карти с програмата и обозначените за посещения локации за всеки посетител на музеите и галериите. Освен информация за активностите, картите на VIVACOM предлагат и игра с награди: всеки участник, посетил всички отворени локации, получава стикер. Събралите стикери от всички локации ще получат оригинален подарък от VIVACOM, който ще могат да си вземат в замяна на попълнената карта във VIVACOM Art Hall.

VIVACOM Фонд дългосрочно подкрепя най-големите културни събития в България като Европейската нощ на музеите в София и Нощта на музеите и галериите в Пловдив, давайки възможност на все повече зрители и почитатели на различните форми на изкуство да станат част от една по-наситена програма и нови форми на културни изживявания.



Автор:
Таня Недялкова
Публикация:
18.05.2012 г. 15:27
Посетено:
1478
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14768-vivacom-art-hall-predstavya-hartieno-teatralno-shou-v-noshtta-na-muzeite