Празници / фестивали

"Изложение Търговище" 2012 - с богата културна програма

235-и традиционен пролетен панаир в Търговище

"Изложение Търговище" 2012 - с богата културна програма

 

◊ СЪБИТИЕТО

Тази година поредното издание на панаира „Изложение Търговище” 2012 ще започне на 14 май точно в 10.30 часа пред изложбените зали на ХГ „Никола Маринов”.

Богата културна програма съпътства събитието. Още в първия панаирен ден търговищенци и гостите на града ще имат възможност да се докоснат до магията на спектакъла на трупата на Нешка Робева “Среща в “Споменът”. На открита сцена в красивия търговищки парк „Борово око”, където са разположени и изложбените зали, виртуозните танцьори от трупата на Нешка Робева ще ни върнат способността да не забравяме, че единственото богатство в живота, което никой не може да ни отнеме, са спомените. Спектакълът, изграден на базата на световни и български хитове от близкото и по-далечно минало, е поредната среща на търговищката публика с изкуството на момичетата и момчетата на Нешка Робева.

В културния афиш на панаира са включените различни по форма и съдържание културни прояви - ”Джумалийско надиграване 2012” - първи национален фолклорен фестивал с участие на любителски клубове по танци, представяне на мюзикъла „I like to be in Amerika” по филма “Уестсайдска история” на Колегиума за камерна музика “АРСМУЗИКА ШУМЕН”, театралната постановка “Мъже на изчезване”, представена от Драматичен театър ”Адриана Будевска” – Бургас, представление на пиесата “Българи от старо време” на ученическия възрожденски театър при II СОУ, презентация и възможност за безплатно посещение на Археологическата експозиция, в която е изложено Кралевското златно съкровище, празничен концерт на ПФА „Мизия”.

За малките палавници на град Търговище организаторите на събитието са подготвили редица приятни изненади - “Рисунки върху вода” - уъркшоп за деца, представлението “Трите баби” по Елин Пелин на театрална работилница ”Сръчковци” към ОДК, представяне творчеството и новите книги, посветени на детския писател Васил Стоянов – „С песничките на дядо Васил”, празничен концерт “Петльо пее, тъпан бие. Шарено хоро се вие!” на детски фолклорен ансамбъл “Шарено герданче”.


◊ ЗА ПРОЛЕТНИЯ ПАНАИР В ТЪРГОВИЩЕ

Едно от значимите събития в град Търговище е традиционният пролетен панаир, който ежегодно се провежда в началото на месец май. Първото “Изложение Търговище” е открито през месец май 1992 година в рамките на панаира. В залите на Художествената галерия “Никола Маринов” своята първа продукция демонстрират производители и търговци, представители на български и чуждестранни фирми. Създадените традиции и утвърденото име на панаира трайно привличат през годините много изложители. Пъстрата палитра от културни изяви в панаирните дни се разширява с всяка изминала година.

 

„Изложение Търговище” 2012 продължава до 20 май 2012 година. Заповядайте!


 

Автор:
Ивелин Иванов
Публикация:
07.05.2012 г. 23:00
Етикети:
Посетено:
2060
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14687-izlozhenie-targovishte-2012-s-bogata-kulturna-programa