Празници / фестивали

Международен ден на книгата в Институт Сервантес - София

С романа "Дон Кихот" и текстове на Лорка

◊ СЪБИТИЕТО

Институт Сервантес - София и Дирекция "Култура" на Столична община отбелязват Деня на книгата 24 април с участие в международно колективно четене на романа "Дон Кихот де ла Манча" на Мигел де Сервантес.

Всяка година четенето се организира от Кръга по изящни изкуства в Мадрид. Държави от Европа, Америка и Азия осъществяват видеоконферентна връзка с Мадрид, като испаноговорящи личности от цял свят вземат участие в празника. По този начин в рамките на три дена непрекъснато четене се прочита целият роман "Дон Кихот". В проявата традиционно участва и София.

По покана на Институт Сервантес в прочита на романа посредством видеоконферентната връзка с Испания ще се включат четири изтъкнати личности от България, които владеят испански език: Миленита – поп и джаз изпълнителка, Николай Младенов – театрален режисьор, Еми Барух – журналист и преводач, Хуан Антонио Берниер – поет.


◊ И ОЩЕ

Като съпътстващи прояви Институт Сервантес дава възможност и на всички любители на книгите да вземат участие в празника, като прочетат любим откъс от испаноезичен автор, а паралелно с това, в изложбената зала на Института ще бъде организирано и четене на текстове на Федерико Гарсия Лорка.

Проявата е част от поредицата събития "Всичко за Лорка".

Денят на книгата в Институт Сервантес се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от Културния календар на София.

Очакваме ви!Автор: Институт Сервантес - София
21.04.2012 г. 16:51
Посетено: 1706
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14595-mezhdunaroden-den-na-knigata-v-institut-servantes-sofiya