Празници / фестивали

Фестивал "Камерна сцена София 2012"

Част от Календара на Културните събития на Столична община

Фестивал "Камерна сцена София 2012"


◊ СЪБИТИЕТО

За седма поредна година в столицата ще се проведе Фестивал „Камерна сцена София”, част от Календара на културните събития на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г.

Организаторите от Дирекция „Култура“ на Столична община предлагат тазгодишното издание с обновена визия в съдържателния обхват. Тази година Камерната сцена е пролетна (април–юни) и есенна (октомври-ноември) – така на публиката се предоставя възможност за по-дълго общуване с чудесна музика и майсторски изпълнения в артистичната среда на Софийската градска художествена галерия.


◊ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА

Акцент в десетте концерта на пролетната „Камерна сцена София 2012“ са изявите на изтъкнати състави и изпълнители: Камерен ансамбъл „Софийски солисти”, който тази година чества своята полувековна история с поредица от вълнуващи срещи с българската и международната публика; струнен квартет „Димов” и квартет „Еолина”; дуо „Радионови” и виолончелиста Димитър Тенчев, пианиста Ромео Смилков и неговите студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив; знаковата за столицата джаз формация „София” с обновен състав и ръководител Бойчо Дечев.

В разнообразната и художествено подбрана програма са включени и концертите на струнен квартет „Арс Музика” с представяне на новия струнен квартет от Красимир Тасков, струнен квартет „МузикАнтс” с атрактивния проект Four for Tango, музикалната формация „Кредо” с непознати у нас произведения от различни епохи, дуо „Флейтисими” с музикален полет от барока до наши дни.



. Програма на Фестивала: www.sofiaculture.bg

Автор:
Столична община
Публикация:
10.04.2012 г. 12:01
Посетено:
1566
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14531-festival-kamerna-stsena-sofiya-2012