Празници / фестивали

Неосоул кралицата Ерика Баду идва у нас за фестивала „Elevation“

Фестивалът ще се проведе край София на 23 и 24 юни

Неосоул кралицата Ерика Баду идва у нас за фестивала „Elevation“


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Ерика Баду, Ннека и Рони Сайз са следващите имена на изпълнители, които са потвърдили участието си на музикалния фестивал "Elevation", който ще се проведе на 23 и 24 юни край София. Досега бяха обявени участията на Fatboy Slim, Kosheen и Chambao.

Четирикратната носителка на награди „Грами” Erykah Badu и младата нигерийка Nneka ще стъпят за първи път на българска сцена, а световноизвестният дръм енд бейс DJ Roni Size, ще зарадва отново любителите на по-твърдия звук.


◊ НЕОСОУЛ ОТ ЕРИКА БАДУ

Erykah Badu, или както често я наричат "Кралицата на неосоул музиката", ще зарадва българските си фенове с изпълнения от последния си албум "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)", който още преди излизането си през 2010-та бе обявен от пресата за едно от най-очакваните заглавия на годината.

Рожденото й име е Erica Abi Wright. Тя се нарича Badu, твърдейки, че на арабски името означава „да направиш истината очевидна”.

Още първият й албум „Baduizm” (1997) става мултиплатинен и заедно със сингъла от него “On & On” й носи 2 награди „Грами” за най-добро женско R&B изпълнение и най-добър R&B албум.  


◊ НИГЕРИЙСКИ ХИП-ХОП ОТ ННЕКА

Откровена, директна, рошава и без грим младата нигерийка Nneka пристига, за да представи чисто новия си трети студиен албум “Soul is Heavy”, който е дръзка, но балансирана комбинация от хип-хоп, реге, брас и африкански поп, с която тя изрисува темите за любовта, болката, политиката и Бог.

Nneka се ражда в град Уори, Нигерия, където живее под един покрив с баща си, доведената си майка (истинската й майка е германка) и седемте си братя и сестри.

На 19 години заминава за Германия, където започва музикалната й кариера.

През 2003-та година започва да работи с немския хип-хоп диджей  и продуцент DJ Farhot.  


◊ ДРЪМ ЕНД БЕЙС ОТ РОНИ САЙЗ

Легендата на дръм енд бейса Roni Size ще бъде част от неспиращото парти на DJ сцената.

Roni Size е британски продуцент и DJ, който става популярен през 1997 година като основател на “Reprazent” и e един от хората, които стоят в основата на Drum and Bass движението.  


◊ БИЛЕТИТЕ

Билети за ELEVATION 2012 могат да бъдат намерени в мрежата на „Евентим“. Промоционалните 1500 фестивални билета на цена от 66 лв. са на привършване. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще бъде 99 лв.
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
27.03.2012 г. 18:59
Посетено:
1469
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14440-neosoul-kralitsata-erika-badu-idva-u-nas-za-festivala-elevation