Празници / фестивали

Гледаме филма „Островът“ на Камен Калев на о-в Св. Анастасия

И още - документални филми за Апостол Карамитев и Христо Фотев

Гледаме филма „Островът“ на Камен Калев на о-в Св. Анастасия


◊ СЪБИТИЕТО

Филмът "Островът" на бургаския режисьор Камен Калев е безспорно едно от най-интересните събития в програмата на "Включи града".

Той ще бъде показан във втория ден на фестивала, 24 март (събота), от 19 часа на мястото, където е сниман - остров Света Анастасия. Дотам публиката ще стигне с осигурени от Общината катери. Филмът ще бъде прожектиран на открито, в специална обстановка. За премиерата е поканен и самият Камен Калев.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЖЕКЦИЯТА

Поради съображения за сигурност и безопасност до мястото на прожекцията ще могат да стигнат ограничен брой хора - между 60 и 100, като точната бройка все още се уточнява с компетентните власти. От днес всеки, който желае да гледа "Островът", може да заяви това, като пусне лист с името и телефона си в специална урна, поставена във фоайето в сградата на Община Бургас на ул. "Александровска" 26, входа откъм колоните. Записването ще продължи до понеделник, 19 март, включително. Общината ще бъде отворена за желаещите да се запишат и през почивните дни - събота и неделя. В случай че записалите се да гледат филма надвишат допустимата бройка, зрителите ще бъдат избрани на случаен принцип. Имената им ще бъдат изтеглени и обявени публично от записалите се доброволци за фестивала във вторник, 20 март. Всички, които ходят до о-в Св. Анастасия, ще бъдат запознати с правила за безопасност при пътуването и ще подпишат декларация, с която гарантират спазването им. От съображения за сигурност, лица до 16 години няма да бъдат допускани.

При лоши метеорологични условия, които не позволяват пътуване по вода, прожекцията ще се осъществи на плажа, в района около моста. Окончателната прогноза за времето ще се знае два дни предварително.

 

◊ ОЩЕ ЗА КИНОФЕСТА

В програмата на фестивала са включени още няколко интересни кинопрожекции. В първите два дни ще гледаме документални филма за живота на двама именити бургазлии - Апостол Карамитев и Христо Фотев. "Апостол Карамитев-Чочо. Един закъснял разговор" на Росен Петров и Никола Ковачев ще бъде излъчен на 23.03. (петък) от 16 часа. "Този влак за Бургас е тъй бавен" на режисьора Александър Томов ще бъде прожектиран на 24.03. (събота), отново от 16 ч. В третия ден, 25.03., пак в същия час, ще гледаме документалната лента "Бургас - градът, в който се връщаш". След всяка от трите прожекции ще бъдат показвани кратки филми, изпратени ни от бургазлии за Бургас. Всички кинопрожекции ще бъдат в Културен център Морско казино, зала "Георги Баев".   

Пълна информация за кино прожекциите във фестивала може да намерите на сайта www.vkluchigrada.com. Там са представени и събитията в останалите фестивални сегменти: изложби, музика, артинсталации, пърформанс, уъркшопи. 

Всички събития в програмата са с вход свободен.

 

Фестивал "Включи града" се организира в рамките на проект на Община Бургас "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", Договор № BG161PO001/1.1-10/2010/004, финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Автор: Кристина Вълчева
15.03.2012 г. 14:12
Посетено: 1439
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/14328-gledame-filma-ostrovat-na-kamen-kalev-na-o-v-sv-anastasiya