Празници / фестивали

А.Р.И.З.-7 и приятели извиха коледни хора в парка пред Народния театър

Фолклорни празници в Коледното градче на София

А.Р.И.З.-7 и приятели извиха коледни хора в парка пред Народния театър


◊ СЪБИТИЕТО

Фолклорните празници в Коледното градче на София започнаха навръх Игнажден и ще продължат до 27 декември

В уникална фолклорна сцена се превърна паркът пред Народния театър „Иван Вазов“ в София навръх Игнажден. В деня, по който нашите баби и дядовци гадаели каква ще бъде годината, започна седмицата, в която Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З.-7 гостува на Коледното градче на столицата.

Фолклорните празници започнаха с огромното коледно хоро на 20 декември и формациите „Български огън“, „Армирано цвеке“ на студенти от УАСГ, „Мазоли и пришки“ - студенти СУ, „Вай Дудуле“, „Българско хоро“, „Гайтани“, „Играорец“, „Рипни-ка“, „Акцент“, „Бистрица“, читалище „Д. Динев“, „Огнена сила“ и „Жар птица“.

На 21 декември празникът продължи с магическите изпълнения на хора на НФА „Филип Кутев”, трио „Нуша”, квартет „Деница”, трио „Вечерница” и квартет „РаНиНа”, 22 декември бе денят на младите таланти от фондация „Старт“, а в дните на и след Коледа на сцената ще се изявят малчуганите от дует „Рукатка“.

По подобие на прочутия коледен маркет на Нюрнберг, тук ще може да се разходите из фееричните светещи къщички, отрупани с коледни сладки, да се повозите на истински коледен трамвай, да покарате кънки на лед, да посетите работилницата за подаръци и, разбира се, да се порадвате на огромната елха, която е издигнала снага в сърцето на София.

Автор:
А.Р.И.З.-7
Публикация:
23.12.2011 г. 21:06
Посетено:
1332
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13846-a-r-i-z-7-i-priyateli-izviha-koledni-hora-v-parka-pred-narodniya-teatar