Празници / фестивали

Детската група "Пъстренец Jr." на 5 години

Пеем локално, слушат ни глоб@лно

◊ СЪБИТИЕТО

С кампания “Пеем локално, слушат ни глоб@лно” на 30 ноември ще започне честването на петата годишнина от създаването на детската група “Пъстренец Jr.”
 
На всеки кръгъл час от 12 до 16 в профила на формацията във Facebook нейните 1500 приятели ще бъдат поздравявани със записи на нашенски песни в изпълнение на талантливите възпитаници на Асен Асенов. Аудиторията в Монтана ще има възможност да чуе на живо и най-новите песни от репертоара им.


◊ ПОСЛЕ

Точно в 5 след обяд ще започне празничният концерт на “Пъстренец Jr.”. Програмата му ще обедини 5 изкуства – музика, танц, литература, театър и живопис. Домакин на 50-минутния концерт ще бъде експозиционна зала "Кутловица", където е подредена изложбата "Приказки от България" на Милчо Спасов. "Не случайно избрахме това място за нашия концерт. Картините на Маестрото от Черешовица създават невероятна атмосфера. Въздействието им ще подсили ефекта от изпълнението на момичетата и момчетата от "Пъстренец Jr.”. Най-хубавите ни концерти са били тези в църквата и в художествената галерия и си давам сметка, че затова е допринасяла енергията, с която са заредени тези места".

В концерта на "Пъстренец Jr.” ще прозвучат 20 песни, повечето нашенски. Този концерт ще бъде прощъпулка като солисти са 7 от певците на групата. Най-малката участничка е Кристи Любенова. Народен хор „Пъстренец” - от този сезон с диригент Лилия Ангелова, ще поздрави юбилярите с най-новата песен от своя репертоар „У Радини мале”. Това ще е израз на приемствеността между поколенията, защото Лили, която е ученичка на Асенов, тази година завърши Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Деца от танцов ансамбъл „Веселяци” с ръководител Тодор Тодоров ще изпълнят камерен танц.

Успехите на “Пъстренец Jr.” са безспорни. Макар че е бутикова формация, която наброява около 20 деца, групата вече има 5-ма солисти приети в музикални училища и академии. Въпреки финансовите трудности на Младежкия дом, които възпрепятстват участието във фестивали, учениците на музикалния педагог Асен Асенов спечелиха през изтеклите 5 лета 131 награди – 25 колективни и 106 индивидуални, от международни и национални конкурси. Много са приятелите и почитателите на “Пъстренец Jr.”. Всички присъстващи ще получат в края на концерта новата брошура, описала постиженията на гласовитите момичета и момчета.


Автор:
Общински младежки дом, Монтана
Публикация:
29.11.2011 г. 21:27
Етикети:
Монтанаконцерт
детска група
Пъстренец Jr.
Посетено:
1193
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13670-detskata-grupa-pastrenets-jr-na-5-godini