Празници / фестивали

Втори фестивал на независимото американско кино в София

"So!Independent" е с прожекции от 27 октомври до 6 ноември

Втори фестивал на независимото американско кино в София


◊ НЕЗАВИСИМО ПО АМЕРИКАНСКИ

Второто издание на фестивала за американско независимо кино „So!Indepent” ще зарадва българските киномани от 27 октомври до 6 ноември. Форумът ще покаже най-доброто от международни кинофестивали като Кан, Торонто, Берлинале, Трайбека и Сънданс.

Преди да се обособи в самостоятелен фестивал, панорамата на американското независимо кино години наред беше част от програмата на утвърденото киносъбитие у нас “Киномания”.

„Американското кино е единствено по рода си. То е интернационално като вдъхновение и умения и предоставя възможност на таланти от всякаква националност за световна изява. В този контекст българският талант също има своето място там и се надявам да намери признание скоро и осезаемо. Мисия на "So!Independent" е да подпомогне този процес” – споделя Жана Караиванова, основател и продуцент на фестивала.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОГРАМАТА

Филмите в селекцията са 22 и представят истинското лице на Америка – такова, каквото телевизията и холивудските мегапродукции невинаги показват в пълнота. От екзистенциалните проблеми на едно средностатистическо семейство в САЩ, през Роналд Рейгън, до Елиа Казан и Джими Пейдж - историите във филмите от "So!Independent” разказват света, в който живеем и оцеляваме днес.

Водещи професионалисти от Лос Анжелис и Ню Йорк ще водят професионални класове по кинокритика, продуциране, дизайн на продукции, режисиране и писане на сценарий.

Фестивалът се организира от Юнайтед Артс с генералното спонсорство на Фондация „Америка за България”.

Билети за прожекциите на "So!Independent" ще се продават в eventim.bg и в Дом на Киното.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
22.10.2011 г. 11:22
Посетено:
1909
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13393-vtori-festival-na-nezavisimoto-amerikansko-kino-v-sofiya