Празници / фестивали

На София й става фестивално тези дни

Sofia Dance week, анимационен "Златен кукер" и Панаир на младите в театъра завладяват сцените

На София й става фестивално тези дни


◊ ФЕСТИВАЛИТЕ

Танцов, анимационен и театрален фестивал заливат столичните сцени - Sofia Dance week, Втория  международен фестивал на анимационния филм "Златен кукер" и Панаира на младите в Младежкия театър.


Sofia Dance week започна на 26 септември и ще продължи до 1 октомври с масирано международно участие на знакови театрални трупи. На 28 септември е откриването и на анимационния Кукер, а прожекциите и уъркшоповете продължават до 2 октомври в кино "Арена Запад". Младите театрални постановки пък ще се играят от 30 септември до 7 октомври на сцената на "Младежкия театър".



◊ SOFIA DANCE WEEK (26 септември - 1 октомври)


Четвъртото издание на танцовия фестивал се радва на някои радостни новини тази година. Отново в Зала 1 на НДК. Sofia Dance week се завръща на голямата сцена на Двореца на културата със зрелищния спектакъл на Blanca Li - "Elektro Kif". Това ще се случи на 1 октомври от 19 часа на закриването на фестивала. Ърбан танци, електро-хаус музика и експлозивно приключение очаква зрителите.


Другата радостна новина за Sofia Dance week е завръщането на балет "Арабеск". Този път с шумно аплодирания спектакъл на Мила Искренова "Тъй рече Заратустра" - на 29 септември от 19:00 часа на сцената на Държавен музикален и балетен център.


◊ ЗЛАТЕН КУКЕР (28 септември - 2 октомври)


"Кукер"-ът идва в София за втора поредна година. Освен филмите от конкурсната програма, зрителите ще могат да се насладят и на няколко специални панорами. Сред тях ще има филми от Индия на Международната асоциация на анимационното кино АСИФА, филми от Concordia University, както и от Националния филмов борд на Канада.


И тази година международният анимационен фестивал кани най-малките на детски прожекции в кино "Арена Запад", зала 13, всеки ден от 28 септември до 2 октомври от 11 и 13 часа. На 2 октомври от 10 часа пък организаторите обявяват "Празник на децата на София".



◊ ПАНАИР НА МЛАДИТЕ (30 септември - 7 октомври)


Петото юбилейно издание на Панаира обещава приятни и свежи изненади. Първата е музиката на живо. Всяка фестивална вечер след постановките ще има и гост-музиканти - това са групите "Оратница", "Тетрис", "Natural Born Wizards", "Smugglers Collective"
, Анджела Родел и Иван Христов, както и DJ Unkle Billy.

За театралните постановки на Панаира може да прочетете в
програмата, която "Културни новини" вече публикува.
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
27.09.2011 г. 16:45
Посетено:
1510
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13214-na-sofiya-y-stava-festivalno-tezi-dni