Празници / фестивали

Младежки фестивал "Различният поглед" в Стара Загора

Младежки фестивал на изкуствата, 16-18 септември 2011

Младежки фестивал "Различният поглед" в Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

Днес (7 септември) вечерта Сдружение за съвременно изкуство „Различният поглед” „подгрява” меломаните в Стара Загора за най-голямото младежко събитие в града и региона – ежегодния Фестивал на изкуствата (16-18 септември 2011) в Стара Загора. От първото си издание досега Фестивалът се организира с активното съдействие на Община Стара Загора. Тази вечер Бар Il’ Mondo ще бъде домакин на предпартито с участието на македонската reggae-dub формация „Conquering Lion”.

От 8 до 16 септември на информационната шатра в парк „Пети Октомври” (Градска градина) или в Креативен форум “Бръшляновата къща” става записването за участие в Спортен арт многобой в рамките на Фестивала.
Събитието ще се проведе на 17 септември от 10:00 до 18:00 часа на Централни градски разкопки - арт дейности и Станционна градина – спортни дейности.


◊ В ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛА

В предварителната програма на IV Младежки фестивал на изкуствата „Различният поглед” 2011 са включени Конференция за доброволчеството съвместно с Министерство на културата, Представяне на програма „Култура 2007-2013” – Министерство на културата и „Младежта в действие” – Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” – още в първия ден на Фестивала – 16 септември.

В програмата на този ден има още изложби в галерии и алтернативни пространства - Studio Dauhaus и Ателие „Пластелин” представят „Тайна изложба на обикновено изкуство”, фотоизложба на възпитаниците от ГПЧЕ „Ромен Ролан”; Прожекция на „НЕЗФЕСТ Пенка Кубратова” – фестивал за независимо кино с прожекция на български късометражни филми; Представяне на Арт фест „Водна кула”; от 20:00-21:30 (Регионален исторически музей) - "Завръщане" от Мария Анева на Театър "Бягащи хора", към "Имаго Хоминис", София, българо-френски театрален проект, и др.

За Ден втори – 17 септември (събота) всички  старозагорци и гости на града ни могат да посетят и участват в - от 10:00 до 18:00 ч. На Централни градски разкопки - „Лабиринт на уменията” – арт работилници: Рисуване върху стъкло, глина, коприна, керамика; Апликиране с цветен пясък и семена; Бижута от моделин; Леене и рисуване на свещи; Дървен пъзел; Изработване на маски и хвърчила; Цветни коктейли и шарени лакомства; плодорезбоване; Рисуване на аксесоари; Музикална работилница; Боди арт; оригами; Рециклираща работилница и др.

Ще може да видите Цирк „Кумбо”: Клоунада; Въздушна акробатика; Ходене по въже; Жонглиране; Представления за деца и възрастни под купола на цирка; Дневни семинари за малки и големи (акробатика, жонглиране, контактна импровизация, правене на кукли, йога за деца).

В същия ден на две места – Станционната градина и площада пред Операта - ще се проведе Спортен арт маратон с презентации, демонстрации и състезания на ТД "Сърнена гора": Алпийски клуб „Железник” - катерене на алпийска стена; Спелео клуб „Саламандър” - въжена градина и тролей; Велоклуб “Зарата” - Bunny jump; North shore; Stund; Открито състезание по ориентиране; Слаклайн; клуб „Импала” - Художествена гимнастика; Таекуон-До клуб "БАГАТУР" – демонстрации по таекуондо и чупене на керемиди; Стрелба с лък; Хек на мрежа; Паркур; ЛАРП - Възстановка на средновековни битки и оръжия; Клуб по конен спорт “Феномен”; Възобновяване на забравените детски игри и др.

В същия ден от 17:00 до 18:00 часа на главна сцена на Централни градски разкопки ще може да видите изпълнението на „ХА ХА ХА ИмПро театър”;

От 18:00 до 23:00 ч. – на DJ Markolina (chill house) и „Звездопад” - детска музикална формация. Следват изпълнения на вечерна сцена: СТЗ Отбора, Fisst & Stony (beatbox & freestyle), JAM SESSION, Voodoo healers (psychobilly punk-rock) Greece, PIRANHA и др.

В последния Ден трети от Фестивала на 18 септември (неделя) Регионален исторически музей – Стара Загора и "ССИК – Различният поглед" ще направят съвместно историческа възстановка „Посрещане на император Септимий Север в Августа Траяна”.

Следобед на Главна сцена на Централни градски разкопки ще видите изпълнения на Танцов ансамбъл „Нашенци” – Ст. Загора; Музикален ансамбъл „Зора” – Варна; Музикален ансамбъл „Карандила джуниър” – Сливен; Оратница (World Fusion Music); Kottarashky Live Band (World Fusion Music).

В програмата има още Спортен форум в Станционната градина и Предпремиера на Куклен театър – Стара Загора. Последният ден от програмата ще продължи (както и предходните два дни) до късните часове на нощта в клубове в Стара Загора.

Заповядайте на Четвъртия Фестивал на изкуствата "Различният поглед" - Стара Загора 2011!

Подробности – в сайта на сдружението http://www.razlichniatpogled.org/za-emfi-2011
Автор:
ССИК "Различният център", Пресцентър - Община Стара Загора
Публикация:
07.09.2011 г. 18:29
Посетено:
1758
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13081-mladezhki-festival-razlichniyat-pogled-v-stara-zagora