Празници / фестивали

“Балкански синдром“ на Мариус Куркински и три концерта закриха Аполония 2011

Блестяща заключителна вечер на Фестивала

“Балкански синдром“ на Мариус Куркински и три концерта закриха Аполония 2011
Кадър от пиесата „Балкански синдром“, режисьор Мариус Куркински, постановка на Малък градски театър „Зад Канала“. Сн.: Агенция БУЛФОТО


◊ СЪБИТИЕТО

“Балкански синдром“ на Мариус Куркински и музикален спектакъл на Михаил Йосифов Секстет закриха Аполония 2011


В Джаз клуб ОББ се състоя изключителният концерт на Рик Маргица, Рикардо дел Фра, Милчо Левиев и Стоян Янкулов

Пиесата „Балкански синдром“ на режисьора Мариус Куркински бе кулминацията на бляскавия завършек на Празниците на изкуствата Аполония 2011 на 5 септември. Постановката на Малък градски театър „Зад Канала“ през сълзи и смях припомни на многобройните зрители, че в новата история на България се повтарят едни и същи забавни и трагични обществени неволи. Малко по-късно Михаил Йосифов Секстет и Sentimental Swingers показаха на любителите на Аполония на живо, както и директно в ефира на БНТ1, че класиката може да бъде модерна, и че талантът на изпълнителите не познава граници.

В Джаз клуб ОББ вчера се състоя и изключителния концерт на саксофониста Рик Маргица (САЩ), басиста Рикардо дел Фра (Италия), пианиста Милчо Левиев и барабаниста Стоян Янкулов. Това и бе последната девета музикална проява на сцената на Джаз клуб ОББ в рамките на Аполония 2011.

Последния фестивален ден на Аполония 2011 ще бъде запомнен и с Концерта на Цигуларите от майсторския клас на Минчо Минчев в Археологическия музей в Созопол.



. С подкрепата на ОББ
Автор:
Стоян А. Стоянов, КА PRoWay
Публикация:
06.09.2011 г. 18:15
Посетено:
2040
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13071-balkanski-sindrom-na-marius-kurkinski-i-tri-kontserta-zakriha-apoloniya-2011