Празници / фестивали

Фотографски пленер "Цветно, летящо и прекрасно"

В рамките на Фестивал на хвърчилата - Шабла, 23-24 септември 2011

Фотографски пленер "Цветно, летящо и прекрасно"


◊ СЪБИТИЕТО

На 23 и 24 септември 2011 г. в близост до най-стария фар по българското черноморско крайбрежие, този до град Шабла, за първи път тази година ще се проведе Фестивал на хвърчилата – един пъстроцветен, ефирен и определено необикновен празник в края на лятото. Фестивалът е посветен на опазването на редкия, но емблематичен за района вид птица - червеногушата гъска.  

Фотографско Общество Варна, заедно с основните партньори на Фестивала ще организират фотографски пленер “Цветно, летящо и прекрасно... за доброто на червеногушата гъска”, чиято цел ще бъде заснемането на всички изяви по време на Фестивала, както и на уникалния екстериор на мястото на събитието.

Специално жури ще избере 20 от най-добрите фотографии, които ще бъдат разпечатани и организирани в изложба в Зеления център в град Шабла, през ноември или декември 2011. Изложбата ще бъде показана и в градовете Варна, София, Русе и други.

Пълна програма на Фестивала:
http://bspb-redbreasts.org/images/agenda.pdf


Място на Фестивала – местност "Паметника", в непосредствена близост до фара на Шабла (посока Тюленово, ако се идва от Фара или от гр. Шабла). Ще има обозначителни табели.


Автор:
Пламен Михайлов - председател на сдружение "Фотографско Общество Варна"
Публикация:
01.09.2011 г. 19:36
Посетено:
1878
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13049-fotografski-plener-tsvetno-letyashto-i-prekrasno