Празници / фестивали

Фотоваканция 2011

Световни имена на фотографията и невиждани награди на Фотоваканция 2011

Фотоваканция 2011


◊ СЪБИТИЕТО

От 3 до 11 септември в КК "Албена", за 17-и пореден път, ще се проведе международната фотографска среща Фотоваканция.

Събитието традиционно събира хора с разнообразен интерес към фотографията на бреговете на Черно море. Професионалисти и аматьори от България и чужбина се събират, за да споделят емоцията фотография с много усмивки и забавление.

Тази година Фотоваканция ще бъде различна и нова в много отношения.

Специални гости на събитието ще бъдат американските фотографи от Лос Анжелис Райън Шуд и Лаурън Рандолф. Те ще представят уникалния си стил на работа в две самостоятелни изложби и съвместен семинар/работилница, в който заедно с участниците във Фотоваканция 2011 ще направят една фотография в техния уникален стил - "Tableau Vivant" (б.п. "Жива картина")

От Англия ще се включи и забележителният Тимоти Алън. Фотографът на научно-популярната поредица на BBC Human Planet, отразяваща бита на хора, живеещи на най-невероятните места в света. Тимоти ще покаже изложба с колекция от най-добрите си кадри и ще проведе семинар, в който ще разкаже за пътуванията си от над 6000 м надморска височина в Хималаите до 40 м под морското равнище в Китайско море.


◊ И ОЩЕ

Изключителен награден фонд на обща стойност над 15 000 лв. ще бъде разпределен в традиционния конкурс на Фотоваканция. Предизвикателството е голямо за всички фотографи, тъй като конкурсът е само за снимки, направени в рамките на събитието, а авторът на най-добрата снимка ще си тръгне с голямата награда от 8888 лв. и участие в конгрес в Майорка на най-голямата световна фотографска организация - FIAP.

Фотографските си способности ще могат да премерят и малчуганите, за които ще има специален конкурс.

Трудната задача да се определи коя снимка заслужава да вземе награда на стойност над 10 000 лв. и кой е най-обещаващият млад талант, ще бъде поверена в ръцете на 5-членно жури от изключителни специалисти от Англия, САЩ, Франция, Украйна и България.

Фотоваканция е колкото "Фото", толкова и "Ваканция". Организаторите са се погрижили събитието да бъде празник за цялото семейство, като в програмата са включени спортни битки, караоке вечер, концерти и други забавления.

Ако сте фен на фотографията и бихте се измъкнали за още една седмица на море - Фотоваканция е именно за вас.


. Повече информация за събитието и условията за участие може да намерите на официалния сайт на Фотоваканция - www.photovacation.org

. Програма на Фотоваканция 2011 - http://photovacation.org/photovacation/68/

Автор:
Публикация:
26.08.2011 г. 08:45
Етикети:
Посетено:
1666
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13025-fotovakantsiya-2011