Празници / фестивали

Словото зове – "София диша" продължава

21 август, София, улица "Ангел Кънчев"

Словото зове – "София диша" продължава


◊ СЪБИТИЕТО

На 21 август от 16:00 ч. популярното семейство господин Театър и госпожа Литература канят столичани в летния си дом на улица "Ангел Кънчев".

Любезната домакиня и сайтът “Аз чета” посрещат гостите си със специално подготвени за случая  литературни късметчета, а пиесата “Страшилка” ще разкаже историята на една картина, която иска да бъде свободна. Палавите кукли на Диана Милушева ще ви пренесат във вълнуващия свят на хипопотама Хипо и неговата звездичка.

Младежка словесна закачка по разказа на
Мария Станкова „Вземи ме, когато ме намериш, за да ме имаш, когато ти потрябвам“, ще предложат студентите от театрален колеж „Любен Гройс”.

В хола на „София диша“ ще ви посрещнат с „Висяща изложба“ от сайта за лично творчество „Откровения“, където ще намерите увлекателни участници, дървени философи и мечти от пух.

В детската стая издателство „Жанет 45“ представя Виктор Самуилов, който ще разкаже как стихчетата срещат илюстрациите в книжката „
През 9 локви в 10-а“, на следващата крачка със закачки ви очаква магът Астор, а авторът Панчо Панчев – Дядо Пънч ще се присъедини с весели истории, гатанки и много игри. Малчуганите ще си имат и собствена работилница, където с помощта на „Аз чета“ и любими детски писатели ще правят книгоразделители.


◊ ОЩЕ В ПРОГРАМАТА
   
Младежкият фестивал "ON! Fest" ще гостува тази неделя на “София диша”. Aniventure ON! ще бъде зоната за японска култура. Те ще бъдат облечени в костюми на известни герои от аниме, манга или видео игри.

Четенето като игра ще представят от сайта „Книги-игри“.

Издателство "Сиела" и сайтът „Аз чета“ ще ви срещнат с млади писатели, любими български автори, продуценти и артисти, сред които Людмила Филипова, авторът на нашумелия роман "
Английският съсед" Михаил Вешим и  продуцентът на едноименния комедиен сериал по БНТ Пенко Русев, Калин Терзийски, Весел Цанков и Ангел Игов, Иван Ланджев, Александър Шпатов, Иванка Могилска, Петър Денчев и актьорите Ирен Кривошиева и Слав Бойчев, Латинка Петрова, Пламен Сираков, а като допълнение ви очаква съвместно организираната от тях игра „Изгубени в литературна София“.

За да разкажат за живота, семейството и успеха издателство "Жанет 45" покани да се присъединят музикантите
Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които представят автобиографичните си книги.

Любителите на музикалното и танцово изкуство ще могат да се насладят на спектакъла „Домът на Бернарда Алба“ от Федерико Гарсия Лорка.

Ще можете да видите и фотографиите от книгата на Любомир Милчев-Денди – „
София Енигма-Стигма“, представени от издателство "Ентусиаст" в партньорство с Ориндж Център.

Театралният десерт, който предлагат домакините на „София диша“ е моноспектакълът на Силвия Божидарова „Данчо, Мартин и майка им“ по Камен Донев.

Господин Театър, госпожа Литература и организаторите на „София диша“ ви канят на една вълнуваща августовска неделя на улица "Ангел Кънчев".

Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
19.08.2011 г. 14:49
Посетено:
2082
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/13003-slovoto-zove-sofiya-disha-prodalzhava