Празници / фестивали

Spirit of Burgas: полезна информация за приятно преживяване

Всичко най-важно за билетите, сцените, алкохола, охраната, времето и още много

Spirit of Burgas: полезна информация за приятно преживяване
Основната сцена на Spirit of Burgas в строеж


◊ СЪБИТИЕТО

Четвъртият музикален фестивал SPIRIT of Burgas наближава неумолимо. От 12 до 14 август на централния плаж на Бургас "Moby", "Suicidal tendencies", "Gotan project", "Deftones", "Leftfield" и още много други чуждестранни и български изпълнители ще забавляват хилядната публика на основната сцена, Джак Даниелс рок арена, сцената „На тъмно”, Блус и джаз сцената и Макс бас сцената.


◊ БИЛЕТИТЕ

Предварително в мрежата на Евентим могат да се купят 1-дневен билет за 50 лв. и 3-дневен билет за 120 лв. На входа на фестивалната зона 1-дневният билет ще струва 60 лв., а 3-тридневният – 140 лв.

Тази година билети на място ще се продават на двойно повече каси. Чуждестранни фенове се очакват главно от Англия и Русия.


◊ ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

Организаторите на събитието не се притесняват от лошо време, което да попречи на провеждането му. За това имат и научни аргументи. Бургас е един от българските градове с най-много слънчеви дни в годината, а най-малко валежи и бури през последните 100 години са регистрирани именно през периода 12-18 август.


◊ НА СТРОЕЖА

На Централния плаж в Бургас с трескави темпове се издига фестивалното градче. Най-голямото съоръжение – основната сцена, където ще са и изпълненията на големите имена от световната сцена, е с височина 17 метра и 37 м дължина, с 220 kw звук и осветление.


◊ 18 +

Лицата под 18 години ще бъдат допускани само с придружител. За тази цел трябва да се попълни специална декларация, публикувана в сайта на фестивала. Декларации ще бъдат раздавани и на място.

Продажбата на бира на лица под 18-годишна възраст е забранена.


◊ ВХОД-ИЗХОД

Пропускането в зоната на фестивала започва от 18:00 ч. във всеки един от фестивалните дни, а концертите започват малко преди 20 часа. Последните събития са предвидени с начален час 4 часа сутринта.


◊ ЗА ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ

Хора в инвалидни колички ще бъдат допускани на SPIRIT of Burgas без билет. Във фестивалната зона за тях ще бъде отделена специална платформа с директен изглед към основната сцена.


◊ БЪРЗА ПОМОЩ

Медицински пункт ще бъде на разположение на посетителите на фестивалния къмпинг 24 часа в денонощието. Допълнителни медицински екипи ще са в готовност да реагират при нужда - от 18.00 до 06.00 ч. В готовност ще бъде и бургаската Бърза помощ.


◊ КЪПАНЕТО ЗАБРАНЕНО

Както всяка година, къпането в морето по време на фестивала е абсолютно забранено. Екипи на Гражданска защита, водноспасителната служба и водолазен екип ще следят с лодка за сигурността и здравето на присъстващите. Осем спасители ще са дежурни от 20.00 до 6.00 ч. и трима на територията на къмпинга от 6 до 16 часа.


◊ С АВТОМОБИЛ НА МОРЕ

Улиците „Цар Симеон” и „Зора” ще бъдат освободени от автомобили за по-лесното преминаване на противопожарни коли и спешна помощ.

За нуждите на пристигащите с автомобили се подготвят зони за паркиране по цялата улица „Булаир”.


◊ РЕД И СИГУРНОСТ

Полицаи от различни звена ще охраняват събитието, подкрепени от 3 частни охранителни фирми, пожарни коли, гранични полицаи и екипи на Гражданска защита. Общият брой охранители е 148, като 33 ще са на разположение и през деня.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
10.08.2011 г. 14:42
Посетено:
1884
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12986-spirit-of-burgas-polezna-informatsiya-za-priyatno-prezhivyavane