Празници / фестивали

Spirit 4.0: картография на забавлението

Полезна информация какво да правиш на Spirit of Burgas 2011

Spirit 4.0: картография на забавлението


◊ ЗАРЕЖДАНЕ

Ти си фен, ти обичаш музиката, лятото, плажа, морето, пясъка, купона, бирата, почивката, фестивалите, „Спирит”-а. Ето какво трябва да направиш, преди да отидеш на фестивала на бургаския плаж тази година от 12 до 14 август.

Зареди…

… фотоапарата, телефона и банковата си сметка. "Спирит"-а е на морето, ерго, ти отиваш там, за да си почиваш и да се забавляваш и тези три екстри в нашия живот са ти особено нужни за позитивно и приятно изкарване.

… вземи заредения си вече телефон и се обади на някоя бургаска хазяйка или рецепционистка, за да си запазиш квартира/стая (и ако може, направи го по-рано, за да не спиш на пейка в Морската)… Може и да отидеш на палатка в къмпинг зоната на фестивала.

… уреди си отпуската с работодателя, родителите, приятелите, гаджето… Нека всички да са щастливи, докато ти подскачаш на бургаския плаж.

… планирай седмицата подобаващо и освен трите фестивални дни в Бургас измисли си още малко почивка по бански някъде по Черноморието.


◊ ПРЕДФЕСТИВАЛНО

Вече е 12 август, някъде сутринта или по обед, зависи кога и с какъв транспорт си пристигнал в Бургас. Мини през Морската градина и събери приятелите, за които знаеш или пък изобщо не си предполагал, че ще видиш точно в Бургас точно по това време, и анализирайте ситуацията (тоест, пийте по едно на някоя пейка).

Някъде по обед или ранен следобед, може и по-късен, намини да провериш къде всъщност ще спиш някъде към 6, 7, 8, 9… часа следващата сутрин. Или по-точно къде ще ти стои багажа с дрехи, чорапи, козметика и други потребни вещи, докато ти се радваш на "Спирит"-а.

Вечер, 12 август, вече не е лошо да хапнеш нещо, освен да пийнеш, да видиш как е по главната, да събереш още приятели, да анализирате отново ситуацията (на пейка в Морската)…

Отново вечер, 12 август, отправяй се към входовете на "Спирит"-а, гордо стиснал билета си.

Плаж, пясък, сцени, барове, музика. Вече си в състояние ФЕСТИВАЛНО.


◊ ФЕСТИВАЛНО

Отново 12 август, но вече си на една ръка (на една сцена) разстояние от Gotan project или Suicidal Tendencies. Ако си падаш по Джак Даниелс (сцената), значи си на една ръка разстояние от Марк Фого. Ако пък си „На тъмно”, определено ще има „Обратен ефект”.

Нощта идва, морето потъмнява, пясъкът изстива (по-добре ходи с някакви кецове, иначе на бос крак рискуваш доста болезнено напукване на петите), чайките пеят, сцената просветва и… "Спирит"-а почва. Оттам нататък карта не ти трябва, следвай "Спирит"-а на фестивала…

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
31.07.2011 г. 18:46
Посетено:
1337
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12954-spirit-4-0-kartografiya-na-zabavlenieto