Празници / фестивали

MaxBass е новата сцена на Spirit of Burgas тази година

Български и чужди изпълнители ще пускат dubstep, drum`n`bass и dub музика

MaxBass е новата сцена на Spirit of Burgas тази година


◊ СЦЕНАТА

Точно до главната сцена новата МaxBass сцена на Spirit of Burgas ще се захранва от масивна звукова система, която ще произвежда голямо количество ниско честотни вибрации. DJ-и и изпълнителни на живо ще представят avant-garde dancehall и dubstep, drum`n`bass и dub музика.

 
◊ НА БАС, ЧЕ ЩЕ СА НА МАКС: ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

На 12 август на MaxBass сцената ще излезе една от легендите на atmospheric drum`n`bass – изпълнителят на Soundtrax, известен като Big Bud (UK).

В съботната вечер (13 август) на макс ще бъде dubstep музиката с французина Von D, известен с многобройните си шоута из цял свят, изнесени през 2010 и 2011 г.

Специалният гост в неделя (14 август) ще бъде руснакът Kelt, който ще представи своята скреч селекция.


◊ БЪЛГАРСКИ БАС

Българските изпълнители ще бъдат представени от артисти от водещи местни музикални формации като H.M.S.U, Artmospheric, Mirizma, Zionlionz, BassWarriors, Play и други.

MaxBASS ще приветства ветераните на електро-акустичния drum`n`bass - R.O.B.T.F, заедно с други живи проекти като Kliment&Nambient (Artmospheric) и Hyperqube (Mirizma). На сцената ще се изявят и основателите на H.M.S.U. - jungle/techstep умовете Targy и Аcidtrip, докато повече барабaни ще има от Zion (Zionlionz), Monk (BassWarriors) и младия талант Fai7h и Techdown.

Българският реге талант NRG D ще представи новия си албум, докато Стоян от Play Events представя едночасов видео-микс. Талантливата изпълнителка на чело Магдалена Петрович пък ще бъде акомпанирана от добре познатия dubstep/drum`n`bass селектор Георги Пенков.

За визуалните ефекти в реално време ще се грижи PsyWarrior (BassWarriors), а звуковата система ще бъде построена и поддържана от саунд-специалистите на ClearSound.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
29.07.2011 г. 21:49
Посетено:
1517
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12951-maxbass-e-novata-stsena-na-spirit-of-burgas-tazi-godina