Празници / фестивали

Международен фолклорен фестивал "София" - 2011

Фолклорни състави от Алжир, Индонезия, Италия, Китай, Мексико, Молдова, Полша, Сърбия, Турция и Украйна

Международен фолклорен фестивал "София" - 2011


◊ СЪБИТИЕТО

От 21 до 25 юли Столична община организира четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „София”.
Традиционното събитие е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда под патронажа на г-н Андрей Иванов - Председател на Столичния общински съвет.

Организаторите искат да поднесат на публиката един динамичен, радостен и пъстър празник, даващ на града ни водопад от настроение, музика и танци. Фестивалът ще разкрие за столичани и гостите на града красотата на фолклора на различните държави и ще ги потопи във въздействащи звуци и багри.

Фестивалната програма ще се проведе на няколко сцени, като основната е отново на алеята с фонтаните пред Националния дворец на културата, а останалите – в парка „Заимов”, на площада пред Народен театър „Иван Вазов”, Лятната естрада в Борисовата градина и в Район Банкя. Публиката ще се наслади на музикалните и танцови традиции на фолклорните състави от Алжир, Индонезия, Италия, Китай, Мексико, Молдова, Полша, Сърбия, Турция и Украйна.

Магията на българския фолклор ще разкрият съставите „Боговица”, „Гоце Делчев”, „Огнените”, „Средец”, „Кремиковци”, „Банкя” и формация „Има-нема”.

Фестивалът ще започне на 21 юли (четвъртък) с дефиле на участниците, с начало 18.30 ч., по маршрут – площада пред НТ „Иван Вазов”, пл. „Света Неделя”, до НДК. Международният фолклорен фестивал „София” ще бъде открит на основната сцена пред НДК, в 20.00 ч., с тържествен концерт на всички участници.

На 22 юли, петък, от 10.30 ч., в Столична община ще се проведе официална среща на участниците и организаторите на Фестивала, които ще бъдат поздравени от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, и Андрей Иванов, председател на Столичния общински съвет.

На 23 юли, събота, от 10.00 ч., на площада пред Народен театър „Иван Вазов” и на 24 юли, неделя, от 10.00 ч., на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе „Училище за танци”. Така всички желаещи ще могат да се запознаят отблизо с непреходните фолклорни постижения на различните държави.


◊ ПРОГРАМАТА

21 юли (четвъртък)

. 18.30 ч. - Дефиле от площада пред НТ „Иван Вазов” - пл. “Света Неделя” - НДК
. 19.30 ч. - Представяне на фолклорни костюми
. 20.00 ч. - Официално откриване на Международния фолклорен фестивал София 2011 на Алеята с фонтаните пред НДК
. 20.30 ч. - Тържествен концерт


22 юли (петък)

. 10.30 ч. - Официална среща на Патрона на фестивала г-н Андрей Иванов и организаторите с ръководителите на групи и журналисти в Столична община
. 19.30 ч. - Концерт на Алеята с фонтаните пред НДК с участието на ансамбли от Алжир, Индонезия,  Китай, Полша, Турция, Украйна (Лвов), България („Огнени”)

Сцена парк Заимов
. 18.30 ч. - Открита сцена, концерт с участието на ансамбли от Украйна (Болград), Италия, Сърбия, Молдова, България („Боговица”)


23 юли (събота)

. 10.00 ч. - Открита сцена в Градската градина – „Училище за танци” – всички колективи
. 19.90 ч. - Концерт на Алеята с фонтаните пред НДК, с участието на ансамблите от Италия, Турция, Полша, България

Сцена Градска градина
. 19.00 ч. - Открита сцена – концерцет с участие на ансамблите от Китай, Украйна (Лвов), Сърбия, България („Има Нема”)

Сцена Банкя

. 18.30 ч. – Дефиле
. 19.30 ч. - Открита сцена, концерт с участието на ансамблите от Алжир, Индонезия, Украйна (Болград), Молдова, България („Банкя”)


24 юли (неделя)

. 10.00 ч. - Открита сцена в Борисовата градина – „Училище за танци” – всички колективи
. 19.30 ч. - Концерт на Алеята с фонтаните пред НДК с участието на ансамблите от Украйна (Лвов), Китай, Полша, Сърбия, Мексико, България („Гоце Делчев”)

Сцена Борисовата градина

18.30 ч. - Открита сцена, концерт с участието на ансамблите от Алжир, Индонезия Италия, Турция, Украйна (Болград), България („Кремиковци”)


25 юли (понеделник)

. 20.00 ч. - Тържествено закриване - Алеята с фонтани пред НДК
. 20.30 ч. - Гала концерт с всички участници

Автор:
М. Томова
Публикация:
17.07.2011 г. 23:11
Посетено:
1623
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12902-mezhdunaroden-folkloren-festival-sofiya-2011