Празници / фестивали

Фестивал на древните тайнства "Слънце Луна" 2011 г.

Мястото - разсекретено. Фестивалът ще стартира на 30 км от София

Фестивал на древните тайнства "Слънце Луна" 2011 г.


◊ СЪБИТИЕТО

За осми път в България ще се състои фестивалът на древните тайнства "Слънце Луна"
, като за първа година събитието ще се проведе на три отделни части – в Шоплука, Рила и Пирин планини.

Стартът на събитието ще се даде на 17-19 юни 2011 в Арт-център "Деца на земята", Елин Пелин.

• Заповядайте на пресконференцията на фестивал "Слънце Луна" 2011 на 10 юни, петък, в галерия "Снежана", ул. "Денкоглу" 30 от 14 часа.

 
◊ В ПРОГРАМАТА
 
Фестивалът ще бъде открит от д-р Мария Папазова, д-р Николай Христов, Йога Вананда, Момера Здравкова и „Бистришките баби“. Музикалната програма ще стартира с ритмична медитация с перкусии, водена от Мартин Иванов, и ще продължи два дена с участия на звездите на българския етно фюжън – група „Оратница”, младите надежди от училището на „Карандила”, атрактивните „Силвър Бийт Колектив“, диджеи и изпълнители на автентично и модерно изкуство.

Сред уникалните уъркшопи се нарежда и този по Йога на смеха, воден от Петър Петров. По традиция на третия ден в 05:00 ще се проведе Тракийски Слънчев Ритуал за посрещане на лятното слънце. 

. Подробната програма на фестивала е достъпна на сайта http://sunmoonfest.com.
 
Билети за фестивала вече се продават в мрежата на Ticketstream® a всеки гост на фестивала е добре дошъл да подкрепи инициативата, получавайки ръчно изработените Слунцелунни амулети срещу дарение от 30 лева, които ще бъдат предложени в столични галерии. Всички гости могат да доведат безплатно своите деца, като за тях ще има непрекъснато забавление с артистите на цирк "Кумбо".

Настаняването в рамките на фестивала ще бъде в палатков лагер, охраняван от „Зелени Патрули“. Всеки желаещ да го използва, си подсигурява екипировката сам. Освен закупения билет - амулет, допълнително заплащане за разполагане на палатки няма да има. Арт-център "Деца на земята" се намира на главния път между гара Елин Пелин и град Елин Пелин и е достъпен с маршрутки и автобуси през Цариградско и Ботевградско шосе в София.

След приключване на първата част от програмата, на 21-22 юни ще се организира ритуално посрещане на Същинското Слънцестоене на старата хижа „Седемте рилски езера”, а на 24-26 юни в пиринското село Делчево по традиция ще се почете Еньовден.

Автор:
Георги Христов
Публикация:
09.06.2011 г. 22:40
Етикети:
Оратницановинифестивал
посрещане на слънцето
етно фюжън
Слънце Луна
древни тайнства
Посетено:
2357
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12685-festival-na-drevnite-taynstva-slantse-luna-2011-g