Празници / фестивали

"Africa Unite" в клуб Funky Kitchen

По случай Световния ден на Африка

"Africa Unite" в клуб Funky Kitchen


◊ СЪБИТИЕТО

Посланиците на мултикултурализма у нас – Global Vision Circle, по добра традиция и тази година ще отпразнуват Деня на Африка, който от 28 години насам обединява милиони хора по цял свят около визията за една обединена, мирна и свободна Африка.

“Africa Unite” е заглавието на събитието в столичния клуб Funky Kitchen (ул. “Стефан Караджа” 26), което на 26 май (четвъртък) ще събере африканци, българи и хора от различни култури, желаещи да живеят в един свят, където човек е синоним на приятел.


◊ ПРОГРАМАТА

Програмата на вечерта цели да ни доближи максимално близо до преживяването за реално присъствие на територията на Черния континент, който сам по себе си е безбрежна вселена от нови и непознати усещания: 

• За първи път ще имате възможността да опитате африканска кухня, приготвена от кулинарния факир Тони Алберт от Конго.
• Да разгледате картини от Танзания, представящи местни традиционни техники на рисуване
• Да надникнете и пътешествате визуално в природата, хората и градовете на Африка чрез специалната визия за вечерта
• И най-вече да преживеете радостта на африканската музика, която кара цяла Африка да пулсира в едно, чрез специалната селекция на родните диджеи-афронавти – Dancing Angel, Africandro & Olaija
• Включете се и в урока по автентични африкански танци с черната перла Айша от Гамбия, която ще ви въведе за един час в основните движения на афро танците.

Елате с отворено съзнание, готови за учене и впускане в нови културни преживявания, ние ще се погрижим за горещата атмосфера и здравите танци на дансинга!

Начало на партито: 21:30, вход 5 лв.
Начало на урока по Афро танци с Айша – 20:30, цена за участие 5 лв.

Автор: Златина Толева
25.05.2011 г. 18:14
Посетено: 1063
Етикети: Африка, африканско изкуство, африканска култура, африканска кухня, африкански танци, африканска музика, ден на Африка, Africa Unite
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12550-africa-unite-v-klub-funky-kitchen