Празници / фестивали

Книгите-игри на фестивал в НДК

Култът на едно цяло поколение се възражда на „Лицата на образованието”

Книгите-игри на фестивал в НДК


◊ СЪБИТИЕТО

Общността на книгите-игри в България knigi-igri.net ви кани на 28, 29 и 30 април в Националния дворец на културата, за да четете и играете отново!

На тазгодишното шесто издание на фестивала „Лицата на образованието” в НДК ще присъства и книгата-игра със собствен щанд.

Възроденият жанр ще бъде представен от новата излязла книга-игра на младия писател Ал Торо – „Котаракът и Черният нарцис” – и много от старите класики, познати на цяло поколение млади хора. Ще присъстват добре познати на аудиторията писатели и дейци от сайта knigi-igri.net.

Щандът ще предостави възможност за игра, четене и забавление, както и информация за моментното развитие на книгите-игри, предстоящи заглавия, както и новите тенденции в жанра в интернет пространството.

. Повече информация можете да откриете на http://knigi-igri.net


◊ ОЩЕ ИНФО

Близо десет години след като книгите, в които героят е читателят, се оттеглиха и от англоезичния, и от българския пазар, започва голямото завръщане на любимия на толкова деца и младежи през 90-те жанр.

В началото на тази година и в Англия, и в България – двете страни, в които са се издавали най-много книги-игри в световен мащаб – някои от най-известните автори обединяват усилия с набиращия сили сайт knigi-igri.net, за да започнат възраждането на книгите-игри!

Автор:
Дамян Христов
Публикация:
27.04.2011 г. 17:34
Посетено:
1325
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12229-knigite-igri-na-festival-v-ndk