Празници / фестивали

Стартира пролетният фестивал „Един нов свят“

Фестивал за документални филми и човешко развитие

Стартира пролетният фестивал „Един нов свят“
Кадър от анимацията, използвана във филма "2012 време за промяна"


◊ СЪБИТИЕТО

От 8 април стартира пролетният фестивал за документални филми и човешко развитие „Един нов свят“.

Откриваме фестивала с прожекцията на „2012: време за промяна“ и ви каним да разберете повече за себе си и енергията на съществуването. Както пишат в sofialive.bg „Колкото и да клатим недоверчиво глава, науката вече си призна, че човешкото тяло действа и на ниво енергии, така че нека забравим онова за шарлатанството.“

Информацията от филмите и съпътстващите събития е добре да достигне до възможно най-много хора, защото съдържа алтернативата на досегашния ни живот. Какво му има на живота ни, ще се запитате? Въпреки че много хора не искат да признаят, ние сме изправени пред  невероятна криза на много нива на нашата планета.  Прясната вода и благата на природата намаляват, запасите от храна също се изчерпват, въздухът става все по-мръсен – нещо в системата не работи! 


◊ КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ?
 
Какво можем да направим? Всички ние заедно можем да изградим Един нов свят, за който всеки мечтае. Сега е много подходящ момент да се действа. Въпросът е в това, че трябва да направим нещо! Да се раздвижим! Да сме активни!

Има много събития в София и страната, както и културни мероприятия напоследък, които са насочени в тази посока – да живеем по-добре, дори и да оставим духовното… Знаем ли каква храна ядем, знаем ли каква вода пием. Ще участвате ли в националното почистване или не? Това е въпросът.

Важно е да сме информирани за възможностите, с които разполагаме, и да не ги пропиляваме, защото те са навсякъде. Дошло е реално времето да оставим старите модели на Хомо Сапиенс – Мислещия човек, и да облечем новите одежди на Хомо Луминес – Светещия човек. То се случва тук и сега.

В момента живеем във време на трансформации. Когато един цикъл приключи – нов цикъл започва. Това е естествен начин да се справим – като излезем от зоната ни на комфорт. Няма да се случи нищо, ако стоим и гледаме – хората трябва да направят нещо. Социалната, голямата, истинската промяна ще настъпи само след личностната промяна в самите нас. Решения има! Само една идея е способна да преобърне възприятията ни за Света на 180 градуса. Готови ли сте за промяна?

За да сте в час с това, което реално се случва с нас и на планетата ни, заповядайте от 8 април до края на месеца на прожекции на информативни и вдъхновяващи филми и съпътстващи събития, посветени на личностната трансформация.

Прожекциите на филмите са в Евро Синема на бул. "Александър Стамболийски" 17, София

Съпътстващите събития са в йога центровете „Мандала“, „Метасенс“ и „Магая“. За подробности хвърляйте по едно око на www.bgoneworld.org.

Автор:
Екип на фестивал "Един свят"
Публикация:
16.04.2011 г. 12:50
Посетено:
1069
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/12172-startira-proletniyat-festival-edin-nov-svyat